16 Nisan 2010 00:00

Türk’e yapılan saldırıya tepkiler sürüyor

KAPATILAN DTP’nin siyasi yasaklı Eş Başkanı Ahmet Türk’e Samsun’da yapılan saldırı başta bölge...

Paylaş

KAPATILAN DTP’nin siyasi yasaklı Eş Başkanı Ahmet Türk’e Samsun’da yapılan saldırı başta bölge illeri olmak üzere yurdun birçok ilinde yapılan açıklamalarla proteste edildi.
Diyarbakır’da “Adalet ve Çözüm Girişimi” adıyla bir araya gelen 90 kitle örgütü, Diyarbakır Adliyesi önünde açıklama yaptı. Ortak açıklamayı yapan Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar, Türk’e yapılan saldırıyı “ırkçı ve faşist” saldırı olarak değerlendirdi. Aktar, saldırının tüm Türkiye’ye yapılmış saydıklarını ifade etti. Amed Kent Kadın Meclisi de Koşuyolu Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Hakkari’de ve Ağrı’nın Doğubeyazıt ve Tutak ilçelerinde basın açıklamaları ile Türk’e yapılan saldırıya tepki gösterildi. KESK Muş Şubeler Platformu, da yaptığı açıklama ile saldırıyı kınadı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrenceleri de yaptıkları yürüyüşle saldırıyı protesto etti. Balıkesir’in Edremit ilçesi de yaptığı açıklama ile saldırıyı kınadı. BDP Bodrum İlçe Örgütü de, Belediye Meydanı’nda basın açıklaması yaparak saldırıyı kınadı. Açıklamaya Yeşiller Partisi Eş Başkanı Bilge Contepe, EMEP, EDP, SDP, Eğitim Sen, İHD, DİP Girişimi ve TKP destek verdi. Antalya’da bir araya gelen BDP, EMEP, ÖDP, Sosyalist Parti ve Türkiye Barış Meclisi BDP il binasında basın açıklaması yaptı. Adıyaman Emek ve Demokrasi Platformu Ahmet Türk’e yapılan saldırıyı protesto etti. KESK Ankara Şubeler Platformu, Ahmet Türk’e Samsun’da, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a Van’da yapılan saldırıları yazılı açıklamayla kınadı.
BAKAN VE VALİ İSTİFA ETSİN
Galatasaray Meydanı’nda İstanbul Barosu’na kayıtlı 115 avukatadına açıklama yapan Kemal Aytaç, Türk’e yönelik saldırıyı kınadı. Hükümetin, saldırının siyasi sorumluluğunu üstlenmesi gerektiğini belirten Aytaç, olayda sorumluluğu bulunan Samsun valisi ve içişleri bakanını istifa etmeye çağırdı. Avukatlar, BDP İstanbul İl Örgütü’nü ziyaret etti.
(HABER MERKEZİ)



EMNİYET MÜDÜRÜ MERKEZE ALINDI
Ahmet Türk’ün saldırıya uğraması olayıyla ilgili olarak Samsun Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan geçici olarak merkeze alındı.
Olayla ilgili incelemeyi yürüten İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin isteği üzerine daha önce Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’nda görev yapan ve Batman’da görevlendirilen Samsun Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan geçici bir süreliğine merkeze alındı. Türk’e yönelik yapılan saldırıya ilişkin daha önce de İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cemal Issı ile Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Murat Alkan açığa alınmıştı.
Yaşanan saldırıyı “münferit” olarak yorumlayan Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun görevden alınıp alınmayacağı ise merak konusu.
(ANKARA)

GÜL, AHMET TÜRK’ÜN DURUŞUNDAN ETKİLENDİ
Samsun’da saldırıya uğrayan kapatılan DTP’nin siyasi yasaklı eş başkanı Ahmet Türk’ü telefonla arayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geçmiş olsun dileğinde bulunarak, “Sizin duruşunuzdan etkilendim” dedi. Gül’ün kendisini aradığını aktaran Ahmet Türk, görüşmeye ilişkin şu bilgileri verdi: “Geçmiş olsun dileğinde bulundu. ‘Sizin akliselim davranışınızdan ve duruşunuzdan etkilendim. Buna ihtiyacımız var, teşekkür ederim’ dedi. Olaya üzüldüğünü bildirdi.” Türk ayrıca, olayla ilgili yürütülen adli ve idari soruşturmaya ilişkin de Cumhurbaşkanı’nın bir şey demediğini bildirdi. Türk’ün evine, dünden beri çok sayıda kişi ziyarette bulundu. Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde bulunan tutuklu BDP’li belediye başkanları ve Kürt siyasetçiler, Türk’e mektup göndererek, saldırıyı kınadı. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Tutuklanan BDP’liler serbest bırakılsın

SONRAKİ HABER

Eti Krom’da köleliğe karşı mücadele

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa