17 Nisan 2010 00:00

Hançer Timi davası başladı

ŞIRNAK’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Günyüzü köyünde geçtiğimiz yıl DTP’li Ferhat Ediş ve Necman Ölmez’in öldürülmesinden sorumlu...

Paylaş

ŞIRNAK’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Günyüzü köyünde geçtiğimiz yıl DTP’li Ferhat Ediş ve Necman Ölmez’in öldürülmesinden sorumlu tutulan ve ‘Hançer Timi’ üyesi oldukları belirtilen 6’sı korucu toplam 8 kişi hakkında açılan davanın duruşmasına Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Müdafi avukatlarının, dosyanın JİTEM davasıyla birleştirilmesi talebi reddedildi.
Duruşmaya, haklarında ‘Tasarlayarak birden fazla kişiyi öldürmek’ gerekçesiyle 2’şer kez müebbet hapis cezası istenen 8 sanıktan yalnızca Zeki Akdoğan ile avukatlar katıldı. Duruşmaya, BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır’ın da bulunduğu BDP heyeti, katledilen Necman Ölmez ve Ferhat Ediş’in ailesi ve İHD’lilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi izleyici olarak katıldı.
‘JİTEM’LE BİRLEŞSİN’ TALEBİNE RET
Müdafi avukatlar, iddianamedeki bilgi ile belgelerde ve ses kaydında olayın planlı bir şekilde yapıldığını, bu nedenle görevsizlik kararı verilerek, dosyanın, Cemal Temizöz ile birlikte birçok faili meçhul davasının görüldüğü Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, bu talebi reddetti. Cinayetin kilit isimlerinden Zeki Akdoğan ise savunma yapmadı. Akdoğan gerekçe sunmadan avukatlarıyla 15 dakika görüşme talebinde bulundu. Olayın ardından ortaya çıkan Zeki Akdoğan’a ait ses kaydında Ölmez ve Ediş’in para için değil, DTP’li oldukları için öldürüldüğü belirtiliyordu. Akdoğan’ın ses kaydında, Ediş ve Ölmez’in infazının devlet bilgisi dahilinde yapıldığı ifade edilmişti. (ŞIRNAK)

ÖNCEKİ HABER

Samsun’dan Türk’e saldırıya ortak kınama

SONRAKİ HABER

Yaralı yoksa delil de yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa