17 Nisan 2010 00:00

Dersimliler yeni döneme hazır

GEÇTİĞİMİZ aylarda kongre yapan Dersimliler Derneği, yeni döneme hazırlanıyor. Kocaeli Şube Başkanı Ruhi Çelik’le yeni dönemi ve bu dönemde yapacakları çalışmaları konuştuk.

Paylaş

GEÇTİĞİMİZ aylarda kongre yapan Dersimliler Derneği, yeni döneme hazırlanıyor. Kocaeli Şube Başkanı Ruhi Çelik’le yeni dönemi ve bu dönemde yapacakları çalışmaları konuştuk.

Yapılan seçimle yeniden şube başkanı oldunuz. Yeni dönemde neler yapacaksınız?
Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Bizim dernek olarak önümüze koyduğumuz ilk görev, üyelerimizi döneme dair bilinçlendirmek. Ülkedeki her gelişmeye dair içinde bulunduğumuz demokrasi platformuyla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tabii bizim özel yönelimimiz de Munzur’da yapılan barajlara karşı buralarda bir tepki örmek. Biz Dersimliler Derneği olarak, kültürümüzün yok olmaması için gençlere dönük özel bir çalışma yapacağız. Yine Dersim katliamını gün yüzüne çıkaran belgeselleri de üyelerimizle buluşturacağız.
Gündemi meşgul eden en temel tartışma, anayasa tartışmaları. Bununla ilgili ne söyleyeceksiniz?
Bugün tartışılan bir anayasa paketi var. Başbakan demokrasiden, özgürlükten bahsediyor ama anayasayı yaparken bunların hiçbirini dikkate almıyor. Bu kavramlardan, insan haklarından bahsedeceksen bunun gereğini yapmalısın. Ama sen lafta demokratlık yapıyorsun. Alevileri, işçileri emekçileri pakete dahil etmiyorsun, sonra da demokrasi diyorsun. Böyle demokrasi olmaz. Seçim barajını gündemine almayan bir anayasa için ne denilebilir ki? Anayasa, bütün halkı kucaklayan yasalar topluluğudur ve hazırlanırken tüm kesimlerin ihtiyaçlarına göre ve o kesimlerin temselcileriyle hazırlanmalıdır.

Önümüz 1 Mayıs; İşçi Sınıfının Birlik, Mücadele ve Dayanıma Günü. 1 Mayıs’a dair neler söyleyeceksiniz?
Biz de dernek olarak alanlarda yerimizi alarak demokrasi ve özgürlük talebimizi haykıracağız. Uzun zamandır Kocaeli’nde 1 Mayıs, alan tartışmalarına hapsedilmiş durumda. Bu 1 Mayıs bu tartışmaların aşıldığı bir dönem olmalı. Biz, bu 1 Mayıs’ta Kocaeli’nde alanlarda olacağız. Kocaelili işçi ve emekçilerle birlikte iş, demokrasi, barış, özgürlük taleplerimizle alanlarda olacağız. (Kocaeli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kazazede şifa, hastane para derdinde

SONRAKİ HABER

Derince Belediyesi’nde neler oluyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...