17 Nisan 2010 00:00

Adil gıda adil yaşam!

BOĞAZİÇİ Üniversitesi Marul Topluluğu, “Adil gıda adil yaşam” talebiyle düzenlediği 2. Ekolojik Karnaval’la, çevre sorunlarını yeniden gündeme getirdi.

Paylaş

BOĞAZİÇİ Üniversitesi Marul Topluluğu, “Adil gıda adil yaşam” talebiyle düzenlediği 2. Ekolojik Karnaval’la, çevre sorunlarını yeniden gündeme getirdi.
Karnaval, topluluk üyesi öğrencilerin yürüyüşüyle başladı. 13 Nisan Salı günü ilk etkinliklerini kampüs öğrencileriyle paylaştılar. Slow Food adındaki fast food alışkanlığına karşı organizasyonun açtığı stantta, öğrenciler kendileri yemek yapıp yeme fırsatını yakaladılar. Ayrıca, külden deterjan yapımı ve kampüsten toplanan yararlı yeşilliklerle salata yapımı da bu etkinlikler arasında yer aldı.
“Her Şeyiyle GDO” panelinde ise Kenan Demirkol’un katılımıyla GDO’nun bilinmeyen yönleri tartışıldı. Karnavalın ana sloganlarından birisi de ‘GDO’ya hayır’dı. İkinci gün de bu kapsamda etkinlikler devam etti. Andrew Zionts’un konuşmacı olarak katıldığı “Şehirde Permakültür: Şehirde Sürdürülebilir Bir Yaşama İlk Adımları Atalım” başlıklı söyleşinin ardından, Viya müzik grubu, herhangi bir elektronik sistem kullanmadan çimlerde konser verdi. Konsere katılan öğrenciler, doğaçlama müzik eşliğinde eğlendiler. Karnaval boyunca Güney Meydan’da açık kalan Takas Pazarı ise kullanılmayan eşyaların çöpe atılmasındansa ihtiyacı olanlara ulaşması için öğrencilerin yanı başındaydı. Üç gün boyunca söyleşiler, film gösterimleri ve konserlerle devam eden karnavalın düzenleyicilerinden Emel Türker, bu çalışmayı gerçekleştirmek için yaşadıkları yorgunluğa değdiğini, içinde bulunduğumuz çevre sorunlarını üniversitenin gündemine taşıyabilmiş olmanın sevindirici olduğunu belirtti. Karnavalın son gününde Çitçi-Sen Üyesi Hasan Cengiz Yazar’la, Türkiye’de ve dünyada çiftçi hareketleri konuşuldu. Karnaval, Iya Waves müzik grubunun çimlerdeki konseriyle sona erdi.
ÖNCEKİ HABER

Kriz ve anayasa referandumu tartışmaları!

SONRAKİ HABER

İşe girerken istifa ediyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...