20 Nisan 2010 00:00

Liman işçileri yine eylemde

GEÇTİĞİMİZ yıl sendikaya üye oldukları için Mersin Limanı’nda kapı önüne konulan ve uzun ...

Paylaş

GEÇTİĞİMİZ yıl sendikaya üye oldukları için Mersin Limanı’nda kapı önüne konulan ve uzun süre verdikleri mücadeleyle işlerine sendikalı olarak geri dönen işçiler, şimdi de toplusözleşmeden yararlanamayan arkadaşları için mücadele veriyor.
Daha önce tamamı Akansel Nakliyat’ta çalışan işçilerin bir bölümü, yeniden işbaşı yapılırken MPO isimli yeni bir firmaya kaydırıldı. TİS sürecinde yalnızca Akansel işçileriyle toplusözleşme yapacağını duyuran patron, limandaki işçilerin sabrını taşırdı. İşçilerin örgütlü olduğu sendika TÜMTİS’in bu durum için açtığı dava, bugün Mersin İş Mahkemesi’nde görülecek.
LİMAN ÖNÜNDE DAYANIŞMA ÇAĞRISI!
Mersin Limanı önünde bir araya gelen çok sayıda işçi, durumu protesto etti. Mersin emek ve demokrasi güçlerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen eylemde, “MIP şaşırma sabrımızı taşırma”, “Bu yola baş koyduk geri dönüş yok” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. TÜMTİS Genel Sekreteri Gürel Yılmaz, TİS’in MPO işçilerine de uygulanması gerektiğini söyledi. Akansel Nakliyat’ta yetki için Çalışma Bakanlığı’na başvurulduğu tarihte MPO şirketinin kurulmamış olduğunu hatırlatan Gürel Yılmaz, ana firma MIP’in, daha önce Akansel Nakliyat tarafından yapılan yükleme ve boşaltma işini, muvazaalı bir şekilde MPO unvanlı taşeron firmaya verdiğini kaydetti. Emek yanlısı tüm güçleri dayanışmaya çağıran Gürel Yılmaz, şöyle konuştu: “Üyelerimizin anayasal hakkını kullanmalarını hilelerle engellemeye çalışan MIP ve MPO işverenlerine sesleniyoruz: İş barışının bozulmasının sorumlusu biz değiliz, biz olmayacağız. Bu yasadışı tutumunuzdan vazgeçin. Muvazaalı bir şekilde üyelerimizin devredildiği MPO’daki üyelerimizle, TİS hükümleri uygulanıncaya kadar yasal ve meşru tüm haklarımızı kullanmaya kararlıyız.”
(Mersin/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

SGK’dan il müdürlüklerine ‘sanal’ ikaz

SONRAKİ HABER

İşsizlik mücadeleden uzaklaştırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...