20 Nisan 2010 00:00

‘BU YIL 1 MAYIS’A GiTMEM GEREKiYOR’

ESENYURT İncirtepe Mahallesi’nde oturan işçiler 1 Mayıs’a katılmak istiyor. Çünkü çalışma koşulları her gün bir önceki güne göre daha da ağırlaşıyor.

Paylaş

ESENYURT İncirtepe Mahallesi’nde oturan işçiler 1 Mayıs’a katılmak istiyor. Çünkü çalışma koşulları her gün bir önceki güne göre daha da ağırlaşıyor. Alanda taleplerini dile getirmek isteyen işçiler, arkadaşlarını da 1 Mayıs’a getireceklerini söylediler.
Cihan çorap fabrikasında çalışıyor. En büyük sıkıntısı haftalık izinlerinin hafta için kullandırılıyor olması. Fabrikada çok baskı olduğunu, baktığı makine sayısının her geçen gün arttığını dile getiren Cihan, buna karşılık patronun “İşler kötü” diye ücretlere zam yapmamasına kızıyor. “Patron zam ayından iki ay önce 4 milyon lira verip makine aldı. Ancak zam yapmaya gelince her zaman ki gibi yine işler çok kötü dediler. Bu olay çok zoruma gitti” diyen Cihan, bugüne kadar hiç 1 Mayıs’a gitmemiş, gitme gereği de duymamış. Bu yıl ise “1 Mayıs’a gitmem gerekiyor” diyen Cihan, arkadaşlarıyla beraber katılacağını söyledi.
İNSANLAR KÖLECE ÇALIŞTIRILIYOR
Süleyman Üniversite Mezunu. İşletme bölümünü bitirmiş. Türkiye’de her üç üniversite mezunundan birisi işsiz, Süleyman’da bu üç kişiden biri olarak işsizler kervanında yer alıyor. Çalıştığı işyerlerinde yaşamış olduğu baskı ve kötü koşullardan dolayı şu anda kendisi gibi işsiz olan üniversite mezunu abisiyle dükkan açmak için uğraşıyor. Mezun olduktan sonra 2-3 firmada çalıştığını söyleyen Süleyman, çalışma koşullarının her yerde aynı olduğu ve insanların kölece çalıştırıldığını söyledi. Daha önce çalıştığı 200 kişilik işyerinde işler kötü gidiyor denilerek çalışan sayısının 50’ye indirildiğini anlatan Süleyman, çıkarılan işçilere de para yerine senet verildiğini kaydetti. Birçok işçinin bu durumdan dolayı sinirden ağladığını aktaran Süleyman, “Yaşadığımız sorunlardan dolayı çoğu zaman sadece kendimizi düşünerek, yapılan haksızlıklara ses çıkarmıyoruz” dedi. Bir çok kez 1 Mayıs’a katılmış.
Zaman kimi yapılanlarla 1 Mayıs’ın içeriğinin boşaltılmasından rahatsız olduğunu dile getiren Süleyman “Bu sene 1 Mayıs’a katılıp, yaşadığımız sıkıntıların çözülmesi için alanlarda olacağız” dedi.
(İstanbul/EVRENSEL)
Erkan Sarıoğlu
ÖNCEKİ HABER

İnsanca yaşam talebiyle 1 Mayıs’a!

SONRAKİ HABER

PETROL-İŞ VE TEZ KOOP-İŞ KİTLESEL KATILACAK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...