20 Nisan 2010 00:00

Kadınlar tacize karşı yürüdü

BARIŞ ve Demokrasi Partisi (BDP) Kadın Meclisi Üyesi D.A.’nın uğradığı cinsel işkenceye karşı Diyarbakır’da yürüyen binlerce kadın, sorumluların derhal ...

Paylaş

BARIŞ ve Demokrasi Partisi (BDP) Kadın Meclisi Üyesi D.A.’nın uğradığı cinsel işkenceye karşı Diyarbakır’da yürüyen binlerce kadın, sorumluların derhal bulunmasını istedi. BDP Kadın Meclisi Üyesi D.A.’nın 16 Nisan’da bindiği asansörde kendisini takip eden bir kişi tarafından taciz edilmesine tepki göstermek için aralarında BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, DTK Eş Başkanı Yüksel Genç, BDP kadın yöneticileri ve belediye başkanlarının da aralarında olduğu binlerce kadın BDP Diyarbakır il binası önünde bir araya geldi. Kadınların ağırlıkta olduğu kitle Koşuyolu Parkı’na kadar yürüdü.
Burada açıklama yapan BDP PM Üyesi Nursel Aydoğan, politik muhalif kimliği olan kadınlara yönelik devlet kaynaklı şiddetin sadece gözaltı merkezlerinde değil, araç içinde, sokakta ve ev aramalarında da kendisini gösterdiğini belirtti. Savcılıklara yapılan suç duyurularına rağmen faillerinin meçhul kaldığına dikkat çeken Aydoğan, 14 Nisan operasyonları, Kürt siyasetçilerine yapılan operasyonda çok sayıda kadının tutuklanması ve sürecin ağırlaşarak devam ettiğini söyledi.
BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna ise, yapılan saldırının alçakça, olduğunu belirterek, kadınların bu tür saldırılarla durdurulamayacağını söyledi. Ayna, işin özünün tecavüzü onaylayan sistem olduğunu ifade etti. “Eğer eşitlik istiyorsan, Kürdüm diyorsan, tecavüz ve taciz ile saldırı yapılıyor” diyen Ayna, gerçekleşen tacizin tüm Kürtlere, kadınlara ve özgürlük mücadelesi yürütenlere yapıldığını söyledi.
(DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

Ahmet Türk’e destek devam ediyor

SONRAKİ HABER

Operasyon ısrarı sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...