20 Nisan 2010 00:00

Çocuklar için adalet istediler

ÇOCUKLAR İçin Adalet Girişimi, çocukların güvenlik güçleri tarafından öldürülmesini ve TMK mağduru çocuklara verilen cezaları protesto ettiler.

Paylaş

ÇOCUKLAR İçin Adalet Girişimi, çocukların güvenlik güçleri tarafından öldürülmesini ve TMK mağduru çocuklara verilen cezaları protesto ettiler.
Çocuklar İçin Adalet Girişimi üyesi kalabalık bir grup, 1989 yılından itibaren katledilen 373 çocuk ile TMK mağduru çocukların durumuna dikkat çekmek için Diyarbakır Belediyesi Konukevi önünde bir araya geldi. Ceylan Önkol, Uğur Kaymaz, Enes Ata ve öldürülen çocukların fotoğraflarının bulunduğu önlükler giyen ve öldürülen çocuklarının isimlerinin yazılı olduğu balonlar taşıyan kitle buradan, Koşuyolu Parkı’nda bulunan Yaşam Hakkı Anıtı’na yürüdü. Burada konuşan İHD Çocuk Komisyonu Üyesi Avukat Kezban Yılmaz, Türkiye’nin altına imza attığı uluslararası sözleşmelere uymadığını belirtti. 1989’dan itibaren kolluk kuvvetleri tarafından 373 çocuğun yaşam hakkının ihlal edildiğini belirten Yılmaz, bu ihlalin ilk kurbanının 1989’da katledilen 13 yaşındaki Ramazan Dağ olduğunu, son kurbanının ise 31 Mart 2010’da Van’da katledilen 14 yaşındaki Mehmet Nuri Tançoban olduğunu hatırlattı.
Yılmaz, çocuklar için adalet istediklerini belirtti.
(DİYARBAKIR)


ÖNCEKİ HABER

Başbakan köprüleri yaktı

SONRAKİ HABER

Azadiya Welat çalışanına saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...