19 Nisan 2010 00:00

Korucunun 12 yıllık dramı!

HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesinde 1998 yılında operasyona giderken üzerine kaya düşen korucu Hurşit Canan ve ailesi, 12 yıldır maddi sıkıntılarla mücadele ediyor.

Paylaş

HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesinde 1998 yılında operasyona giderken üzerine kaya düşen korucu Hurşit Canan ve ailesi, 12 yıldır maddi sıkıntılarla mücadele ediyor.
Üç çocuğuyla birlikte kerpiçten yapılmış derme çatma evde kalan Canan, belinden sakat olduğu için herhangi bir işte çalışamıyor. Canan ailesi, akraba ve komşularının desteğiyle ayakta duruyor.
KAYA ÜZERİNE DÜŞTÜ
1995’te koruculuğa başlayan Hurşit Canan, sayısız operasyona katıldı. 1998 yılının bir bahar günü Cudi Dağı’na operasyona giden timle birlikte yola çıktı. Sarp kayalıklardan geçmek zorunda kalmışlardı. O sırada dağdan kopan bir kaya parçası, Canan’ın üstüne düştü. Acilen hastaneye kaldırılan Hurşit Canan, bir ay boyunca yoğun bakımda yattı. Ölümden döndü, ama hayatın yeni zorlukları sırada bekliyordu. Belinden sakatlandığı için koruculuktan ayrılan Canan, o günden beri işsiz.
SAĞLAM BİR EV İSTİYORLAR
Yaşadıkları maddi güçlük en çok eşi Reyhan Canan’ı üzüyor. Canan, bir yandan eşiyle ilgilenirken, diğer yandan çocuklarını geleceğe hazırlamaya çalışıyor. Reyhan Canan, durumunu gözyaşları içinde anlatarak, “12 yıldır işsiz, ağır bir iş yapamıyor. Her an yıkılma tehlikesi olan kerpiç bir evde oturuyoruz. Evimde yemek pişireceğim bir tüpüm dahi yok” dedi. Reyhan Canan’ın tek istediği, çocukları okuldan gelince onlara sıcak bir yemek yapabilmek. Bir de korkuyla yattıkları evden daha güvenli bir yere kavuşmak. (HAKKARİ)
ÖNCEKİ HABER

BDP’li kadınlara taciz alçaklığı sürüyor

SONRAKİ HABER

Canlı kalkan eylemi gündemde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...