19 Nisan 2010 00:00

BDP’li kadınlara taciz alçaklığı sürüyor

GEÇEN yıl 21 Haziran’da Diyarbakır’da polisler tarafından bir eve yapılan baskında DÖKH üyesi bir kadına yönelik olarak gerçekleştirilen ve kadınlar...

Paylaş

GEÇEN yıl 21 Haziran’da Diyarbakır’da polisler tarafından bir eve yapılan baskında DÖKH üyesi bir kadına yönelik olarak gerçekleştirilen ve kadınlar tarafından haftalarca protesto edilen taciz olayı aydınlatılmadan, bir taciz vakası daha yaşandı. Geçtiğimiz cuma günü akşam saatlerinde Ofis semtinde bulunan arkadaşının evine giden BDP Kadın Meclisi Üyesi D.A’nın, apartmana girdikten sonra kendisini takip eden sivil giyimli bir kişi tarafından asansörde taciz ve şiddete uğradığı ortaya çıktı.
BDP Diyarbakır il binası önünde bir araya gelen BDP’li kadınlar, konuya ilişkin açıklama yaptılar. Açıklamaya BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak ve BDP’li kadın belediye başkanlarının yanı sıra çok sayıda kadın katıldı. BDP Kadın Meclisi Sözcüsü Fatma Kaşan, son 7 yılda kadın cinayetlerinin 1400 kat arttığı, 2010’un yalnızca ilk üç ayında 50’den fazla kadının çeşitli gerekçelerle katledildiği bir ülkede yaşamanın güçlüklerini en fazla kadınların çektiğini söyledi.
YÜRÜYÜŞLE PROTESTO EDİLECEK
Politik, muhalif kimliği olan kadınlara yönelik devlet kaynaklı şiddetin, sadece gözaltı merkezlerinde değil araç içinde, sokakta, ev aramalarında da kendini gösterdiğini belirten Kaşan, kapatılan DTP Kadın Meclisi ile BDP Kadın Meclisi üyesi birçok kadının, son bir yılda sivil giyimli güvenlik görevlileri tarafından sokakta sözlü tacizlere, takiplere ve tehditlere maruz kaldığını belirtti. Son bir ay içinde iki kadının farklı saatlerde ve farklı semtlerde fiziki, sözlü cinsel saldırıya maruz kaldıklarını söyleyen Kaşan, “Taciz ve tecavüz, sadece bir şiddet eylemi değil, bir insanlık suçudur ve en ağır şekilde cezalandırılmalıdır” dedi. Cinsel tacize karşı BDP’li kadınların bugün BDP Diyarbakır il binası önünden Koşuyolu Parkı’na kadar kitlesel yürüyüş düzenleyeceklerini duyuran Kaşan, bütün kadınları 12.30’da başlayacak olan yürüyüşe katılmaya çağırdı. (DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

İşgal askerleri gibi...

SONRAKİ HABER

Korucunun 12 yıllık dramı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...