19 Nisan 2010 00:00

ÖZAL’IN iZiNDEN

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon kanalında gazetecilerin sorularını yanıtladı

Paylaş

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon kanalında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ve gündemi meşgul edecek bir açıklama yaptı. Erdoğan, “Başkanlık sistemine olumlu yaklaşıyorum. Bu konuyu 2010’dan sonra referandumla halkımıza sorabiliriz” dedi. Erdoğan, bu konuda da özelleştirmeler ve liberal politikalarıyla izinden gittiği Turgut Özal’ı gösterdi.
Erdoğan, atv’de Erdoğan Aktaş’ın yönettiği ‘Başbakan ile Gündem’ programında, Gazeteci Hasan Bülent Kahraman, Emre Aköz ve Erdal Şafak’ın sorularını yanıtladı. Erdoğan’ın flaş sözleri ise başkanlık sistemine ait olanlardı.
KARARLARIMIZ İPTAL EDİLİYOR
Başkanlık sistemine olumlu yaklaştığını söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu: “Belki 2011’den sonraki atılacak adımlarda Türkiye’nin gündemine yeniden başkanlık sistemi gelecek. Özal döneminde gündeme gelmişti. Daha sonra ben de gündeme getirdim. Ben bu konuya çok olumlu yaklaşıyorum. Sistem çok rahat işliyor. Bizde kararlar çıkıyor, kararlar atanmışlar tarafından iptal ediliyor. Başkanlık sistemine geçeceksek bu makam sembolik değil güçlü bir makam olmalıdır.”
ADAYLIK SİNYALİ
Kendilerine hedef olarak ABD’yi aldıklarını söyleyen Erdoğan, “Hak ve özgürlükler noktasında ABD daha ileride, bunu yakalamakta fayda var. 2011’den sonra atılacak adımlarda bunu halkımızın önüne götürebiliriz” dedi. Erdoğan, Hasan Bülent Kahraman’ın kendisine yönelttiği ‘Şimdi size başkanlık sistemini kendisi için hazırlıyor diyecekler. Bu eleştirilere ne diyeceksiniz” sorusuna cevap verirken, sistemin kabul edilmesi durumunda kendisinin de aday olacağı sinyalini verdi.
Erdoğan şunları söyledi: “Halkım başkanlık sistemini kabul ederse duruma bakarım. Kaldı ki başbakan olarak 7.5 yıllık tecrübem var” dedi.
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖZAL’I HİÇ UNUTMAYACAK!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Turgut Özal’ın ölüm yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı. Erdoğan mesajında, Turgut Özal’ın ‘hizmetlerinin’ unutulamayacağının altını çizdi. Erdoğan, “Turgut Özal, her kademede yaptığı görevleri, izlediği değişim siyaseti, milletimizin refah ve özgürlük standartlarını yükselten hizmetleriyle, daima hatırlanacaktır” dedi.
ÖNCEKİ HABER

EVRİM/DEVRİM

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu Başbakan’a yüklendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...