21 Nisan 2010 00:00

AKP: ERDOĞAN’A BAŞKANLIK YAKIŞIR!

BAŞBAKAN Erdoğan, anayasa değişiklikleriyle başkanlık sistemini getirebileceklerini söyledi

Paylaş

BAŞBAKAN Erdoğan, anayasa değişiklikleriyle başkanlık sistemini getirebileceklerini söyledi. Erdoğan’ın açıklaması, bekleneceği üzere ülkede büyük bir tartışma yarattı; birkaç saat içinde birçok kesimden açıklama gelirken, dünkü köşe yazarlarının çoğu bu konuyu ele aldı.
Ancak “ilginç” bir tepki de AKP’li vekillerden geldi. Başkanlık çıkışının ardından Erdoğan’ı karşılamak üzere sıraya giren milletvekillerinin oluşturduğu görüntü, AKP’lilerin aklında başkanlık sisteminin ne anlama geldiğine dair yanıt da veriyordu. AKPli vekillere göre ilk başkan olmak Erdoğan’a yakışır!
NE DEDİLER?
AKP’liler başkanlık sistemine ve Erdoğan’ın başkanlığına yönelik şunları söylediler:
Cemil Çiçek (Başbakan Yardımcısı): Başkanlık sistemine olumlu bakıyorum. Konu tartışılmalı.
Abdülkadir Aksu (Genel Başkan Yardımcısı): Başkanlık sistemini savunmuşumdur. Bizim yapımıza uygun olur. Destekliyorum. Başbakanımızın başkanlığı çok güzel olur.
Ahmet Koca (Afyon): Bu konu gündeme getirilmeli ama getirisi ile götürüsü iyi hesaplanmalı ve kamuoyu iyi bilgilendirilerek yapılmalı. Konsensüs sağlanırsa neden olmasın? ‘Başbakanımızın başkanlığı’ demek doğru değil, çünkü millet karar verecek.
İdris Naim Şahin (Genel Sekreter): Başbakan’ın ilk başkanlığı olur mu bilemeyiz, onu şartlar gösterir. Kısmetse Başbakanımız olur, bu bizim arzumuz. Sayın Başbakan ilk başkanlığa en uygun, en yakın isimdir.
Bülent Gedikli (Genel Başkan Yardımcısı): Başkanlık sisteminin faydalı olacağını düşünüyorum. Başbakanımız da niye başkan olmasın, yakışır.
(ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Genelkurmay o polislerin peşinde

SONRAKİ HABER

Örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa