21 Nisan 2010 00:00

GREENPEACE’İN GEMİSİ İSTANBUL'DA

GREENPEACE’in gemisi Rainbow Warrior, 22 gün sürecek ‘Nükleersiz Türkiye’ turuna İstanbul’dan başladı.

Paylaş

GREENPEACE’in gemisi Rainbow Warrior, 22 gün sürecek ‘Nükleersiz Türkiye’ turuna İstanbul’dan başladı. Sabah saatlerinde Beşiktaş İskelesi’ne yanaşan gemi, beş ayrı şehirde 6 limana uğrayacak. 21 Nisan Çarşamba günü halkın ziyaretine açılacak olan Rainbow Warrior, 22 Nisan’da Sinop’a hareket edecek.
Nesli tükenmekte olan mavi yüzgeçli orkinoslarla ilgili Akdeniz’de çalışmalarını tamamlayan Gökkuşağı Savaşçısı Rainbow Warrior, 22 gün sürecek Türkiye durağı için İstanbul’a geldi. Sabah saatlerinde Beşiktaş İskelesi’ne yanaşan Rainbow Warrior’u, İstanbul’dan 2 Greenpeace botu İngilizce ve Türkçe olarak yazılmış ‘Nükleersiz Türkiye’ pankartlarıyla karşıladı.
Geminin yanaşmasının ardından açıklama yapan Greenpeace Akdeniz Genel Direktörü Doktor Uygar Özesmi, Greenpeace’in efsanevi gemisi Rainbow Warrior’un, 22 gün sürecek olan ‘Nükleersiz Türkiye’ turuna İstanbul’dan başladığını söyledi.
Rainbow Warrior’un Türkiye turuyla ilgili bilgi veren Özesmi şöyle konuştu: “Beş ayrı şehirde 6 ayrı limana uğrayacak olan gemi, 22 gün ve 1400 deniz mili boyunca yol alacak. Türkiye’de şimdiye kadar yapılmış en uzun seyahati olacak.”
Geminin, 21 Nisan Çarşamba günü 10.00-15.00 saatleri arasında halkın ziyaretine açılacağını ifade eden Özesmi, 22 Nisan’da geniş katılımlı bir basın toplantısının ardından geminin Sinop’a doğru yelken açacağını söyledi. Özesmi, açıklamalarına şöyle devam etti: “Gemi turu Greenpeace’in Türkiye hükümetine önerdiği Enerji Devrimi stratejisi çerçevesinde güzel ve çirkin olanları bir arada göstermek üzere ziyaret noktalarını belirledi. Çernobil felaketinin anılacağı Sinop’un ardından, İzmir, Antalya ve Mersin’de ziyaret edilecek.” Basın açıklamasının ardından, gemi, basın mensuplarına gezdirildi. (İSTANBUL)



ÖNCEKİ HABER

Güngören’de yol çöktü

SONRAKİ HABER

Baz ve benzin istasyonları halkı tedirgin ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...