21 Nisan 2010 00:00

AB ve IMF’den Yunanistan’a emekli maaşını düşür baskısı

YUNAN medyası, Avrupa Birliği (AB) ile IMF’nin sosyal sigorta sistemiyle ilgili olarak Atina’ya baskı yaptıkları değerlendirmesinde bulundu.

Paylaş

YUNAN medyası, Avrupa Birliği (AB) ile IMF’nin sosyal sigorta sistemiyle ilgili olarak Atina’ya baskı yaptıkları değerlendirmesinde bulundu. Basın-yayın organları, sigorta sistemiyle ilgili yasanın Meclis’e sunulmasına az bir süre kala IMF yetkililerinin, “Emekli maaşlarının 2018 yılında değil derhal azaltılmasına” ilişkin mesajlar yolladıklarını
kaydettiler. Bu yeni sisteme göre, emekli maaşlarının Yüzde 15 ila 26 oranında daha düşük olacağı vurgulandı.
Öte yandan, AB’nin kamuda emeklilik yaşının kadın ile erkeklerde 65’den 67’ye yükseltilmesi ile emekli maaşlarında kesintiye gidilmesini öngören bir mektubu Yunanistan Çalışma Bakanlığı’na gönderdiği kaydedildi. Haberlerde, bakanlığın söz konusu mektuba yanıtını önümüzdeki günlerde vermesinin beklendiği de belirtildi. Yunanistan Çalışma Bakanı Andreas Loverdos, Yunanistan’da sosyal sigorta sisteminde değişikliklere gidilmesi konusunda 20 yıl geç kalındığını söyledi.
PAPANDREU ESKİ HÜKÜMETİ SUÇLADI
Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, AB-IMF destek mekanizmasının, ülkenin çıkarına olması durumunda tereddütsüz şekilde faaliyete konulacağını söyledi. Papandreu ülkenin belki de en kritik dönemini geçirmekte olduğunu vurguladığı konuşmasında, önceki YDP hükümetin izlediği politika nedeniyle Yunanistan’ın bugün AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF gözetimi altında olduğu değerlendirmesinde bulundu.
Papandreu, destek mekanizmasının olmaması halinde Yunanistan’ın şu anda, Avrupa’nın güvenlik ağı olmaksızın IMF’de olacağını vurguladığı konuşmasında, YDP hükümetini “daha buzdağı görünmeden tekneyi terk etmekle” suçladı.
Diğer yandan, destek mekanizması hakkında değerlendirmelerde bulunan Yunanistan Başbakanı, mekanizmanın varlığı ve ülkenin bir güvenlik ağına sahip olmuş olmasını “çifte başarı” olarak nitelendirdi. Mekanizmanın AB kararı olduğuna dikkat çeken Papandreu, bu çerçevede, temelinde Avrupalı olduğunu, küçük bir bölümünü ise IMF’nin oluşturduğunu belirtti.

ÖNCEKİ HABER

CIA, Almanları işgale ikna etmeye çalışacak

SONRAKİ HABER

Barak: Filistinlileri daha fazla yönetemeyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...