21 Nisan 2010 00:00

İpek Mobilya’nın ‘hayırsever’ patronu varmış

Merhaba ben Kayseri İpek Mobilya’da bir kaç yıldır çalışan biriyim. Fabrika ortamında çok şeyler yaşıyoruz ve yaşamaya devam ediyoruz. Bunu da herkesin bilmesini isterim.

Paylaş

Merhaba ben Kayseri İpek Mobilya’da bir kaç yıldır çalışan biriyim. Fabrika ortamında çok şeyler yaşıyoruz ve yaşamaya devam ediyoruz. Bunu da herkesin bilmesini isterim.
Bilindiği gibi İpek Mobilya çalışanları olarak sendikalaşma yolunda ilerliyoruz ve sabrediyoruz. Ara sırada duyuyoruz ki biz çoğu fabrikadan iyi maaş ve yardım alıyormuşuz. Nasıl mı oluyor diyorsunuz? Valla biz demiyoruz. Saffet bey diyor. Eleştirmek için söylemiyorum. Kimse yalan yere insanlara bir şey anlatmasın ya da öyle yansıtmaya çalışmasın. Bilmiyorlar mı bu dünyanın öbür tarafı var. Biliyorlar ama işlerine gelmiyor. Sanırım fani dünya değil de para onları cezbediyor. Sanırım sendikalı fabrikalardan iyi maaş alıyormuşuz ve odun kömür giysi gibi yardımlar ve ramazanda da hiç bir sendikalı fabrikanın vermediği iaşe alıyormuşuz. Bunları alıyoruz da niye bizlerin haberi yok. Anlamak zor ama oluyor işte. Saffet bey yardımsever birisidir belki de yardım etmeyi seviyor ama sadece suyun yüzünden ediyor. İşçilerini süründürüyor, maaşlarını geciktiriyor, ikramiyelerini kesiyor ve vermiyor. Sendikayı sokmayacağım diye inat ediyor. Bizler çok zorluklar çekiyoruz ama kimse bilmiyor mu? Sesimizi duyurmak için her şeyi yapmaya kararlı olduğumuzu bilsinler istiyoruz . Bu arada Saffet bey ödüller plaketler almayı ve vergi rekortmeni olmayı biliyor ama işçisinin hakkını vermeyi bilmiyor sanırım. Kimseye beddua etmiyorum ama kimsenin hakkı kimsede kalmaz. “Nasıl gelirsen gel ama kul hakkıyla gelme” sözünü hatırlatmak isterim. Teşekkürler..
İpek Mobilya’dan Bir İşçi (Kayseri)
ÖNCEKİ HABER

Üniversitede sendika olur mu?

SONRAKİ HABER

Ceha’da haksızlığa karşı sendikalaşalım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...