22 Nisan 2010 00:00

Büro emekçileri hazırlıklarını sürdürüyor

BES üyesi büro emekçileri, 1 Mayıs çalışmalarına hız verdiler. Talepleri için 1 Mayıs’ta güçlü bir şekilde alanlara çıkacaklarını...

Paylaş

BES üyesi büro emekçileri, 1 Mayıs çalışmalarına hız verdiler. Talepleri için 1 Mayıs’ta güçlü bir şekilde alanlara çıkacaklarını belirten işyeri temsilcileri, 1 Mayıs’tan alacakları güçle 26 Mayıs’ta hayatı durduracaklarını söylediler.
Adliye İşyeri Temsilcisi Özlem Yılmaz, krizin yargı emekçilerinin yaşamını olumsuz etkilediğini belirterek, “Her gün artan iş yüküne rağmen yargı emekçilerinden düşük ücretle az zamanda çok iş yapması bekleniyor” dedi. Yargının sorunları tartışılırken 34 bine yakın yargı emekçisinin sorunları ve taleplerinin görmezden gelindiğine dikkat çeken Yılmaz, şöyle devam etti: “Sağlıksız çalışma koşulları, personel eksikliği, görevi dışında çalıştırılma, hizmetin sürekliliği gereği tutturulan nöbetlerin karşılığında izin veya ücret verilmemesi, ücretlerin düşüklüğü; boyun, bel fıtığı gibi meslek hastalıklarının yoğunluğu gibi birikmiş birçok sorunla adalet hizmeti veriliyor” diyerek, çalışma koşullarını anlattı. Havuzda biriken keşif ücretlerinin 2008 yılından bu yana yargı emekçilerine ödenmediğini belirten Yılmaz, Ulusal Yargı Ağı Projesi’nden (UYAP) kaynaklanan sorunların, çalışanlar ve vatandaşı karşı karşıya getirdiğini anlattı. Yılmaz, “Tüm bu sorunların çözümü için ortak yol ise örgütlenmek ve birlikte mücadele etmek. 1 Mayıs’ta yargı emekçileri güvenceli istihdam, grev ve toplusözleşme hakkı, yargıda adalet; laik, bağımsız, demokratik bir ülke, barış ve refah içinde bir yaşam için diğer emekçilerle buluşarak alanlarda olacaklar” dedi.
26 MAYIS’A HAZIRLIK OLACAK
SGK İşyeri Temsilcisi Güngör Tuncer de, işyeri çalışma koşullarının iyileştirilmesi, eşit işi yapan çalışanların eşit şekilde ücretlendirilmesi, turnike uygulamasının performansa ve fazla çalışma ücretine endekslenmemesi, promosyon paralarının adil bir şekilde dağıtılması, aylık performans dağılımında objektif kriterlere uyulması gibi taleplerle 1 Mayıs’a katılacaklarını söyledi.
Maltepe Vergi Dairesi İşyeri Temsilcisi İsmet Meydan da, 1 Mayıs’ın güçlü geçmesi için daha güçlü çağrılar yapılması gerektiğini vurguladı. “Bu yıl ülkemizde tüm örgütlü kesimler, sendikalar, emekten yana partiler ve demokratik kitle örgütleri, daha fazla işçi ve emekçiyi örgütleme, yoksulları ve işsizleri 1 Mayıs kutlamalarına katma ve günün anlamını anlatma, çalışmalar ve çağrılar yapmada daha cüretkar olmalıdırlar” diyen Meydan, 1 Mayıs’tan alınacak güç ve coşku ile 26 Mayıs’ta yurt genelinde üretimden gelen güçlerini kullanacaklarını söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

MERSİN’DE 1 MAYIS CUMHURİYET MEYDANI’NDA KUTLANACAK

MERSİN’de 1 Mayıs hazırlıkları sürüyor. İşçi ve memur konfederasyonlarının temsilcilerinden oluşan tertip komitesi, Metropol Miting Alanı’nda kutlanmasına izin verilen 1 Mayıs’ı, Cumhuriyet Alanı’na taşımaya hazırlanıyor.
Eğitim Sen toplantı salonunda bir araya gelen 1 Mayıs Mersin Tertip Komitesi adına konuşan Adil Alaybeyoğlu, “Metropol Alanı, toprak zeminli olması nedeniyle vatandaşlara eziyet oluyor. Ayrıca, kutlama sırasında Mersin Devlet Hastanesi ve Tıp Fakültesi Hastanesi’ne ulaşım büyük ölçüde engellenmiş oluyor” dedi. Konu hakkında validen randevu istediklerini belirten Alaybeyoğlu, kendisine, Mersin’de kutlama yapmaya en uygun yerin Cumhuriyet Alanı olduğunu söyleyeceklerini ifade etti.
Buna göre 1 Mayıs İçi Bayramı, saat 11.00’de İstasyon Alanı’nda toplanılarak İstiklal Caddesi’nde yapılacak yürüyüşle Cumhuriyet Alanı’nda kutlanacak. 1 Mayıs’ın, Mersin’de bu yıl da yoğun katılımla gerçekleşmesi bekleniyor. (Mersin/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Ankaralıları 1 Mayıs’a çağırdılar

SONRAKİ HABER

TALEPLERİNİ DİLE GETİRECEKLER

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...