22 Nisan 2010 00:00

Validen Napolyon benzetmesine yanıt

EMEK PARTİSİ’nin (EMEP) Adana’da yaptığı eylemlerin ardından verilen cezalara tepki göstermek için yaptığı eylem sonrasında bir açıklama yapan...

Paylaş

EMEK PARTİSİ’nin (EMEP) Adana’da yaptığı eylemlerin ardından verilen cezalara tepki göstermek için yaptığı eylem sonrasında bir açıklama yapan Adana Valisi İlhan Atış, kendisine Napolyon benzetmesi yapılmasına teşekkür etti! EMEP’in yaptığı eylemin yerel ve ulusal basında genişçe yer almasının ardından açıklama yapan İlhan Atış, yürüyüş esnasında güvenliği sağlayamadıklarını, bu yüzden para cezası keserek yürüyüşü engellediklerini ifade etti.
Adana’da Kasım 2009’dan bu yana yapılan eylemlere kesilen para cezalarının toplamı 30 bin TL’yi geçti. Son olarak Türkiye’de hükümet tarafından bayram ilan 1 Mayıs afişlerini asan EMEP’lilere, toplam 643 TL para cezası verilmesinin ardından eylem yapan EMEP Adana İl Örgütü, Adana valisini Napolyon’a benzeterek, kesilen cezaların Anayasa’ya aykırı olduğunu belirtmişti. Eylemde şimdiye kadar kesilen ceza makbuzlarını birbirine tutturarak, İnönü Parkı’nda sergileyen EMEP’lilerin eyleminin yerel ve ulusal basında yer alması üzerine, Vali Atış açıklama yaptı.
CEZALAR GÜVENLİK İÇİNMİŞ!
Yapılan eylem sonrasında Adana Valisi İlhanı Atış, yerel haber sitelerinde yer alan açıklamasında konuyla ilgili kendisine “Napolyon” yakıştırmasının niçin yapıldığını anlayamadığını, ancak iyi ya da kötü “Napolyon”a benzetenlere teşekkür ettiğini söyledi. Basın toplantısı yapılmasına engel olmadığını savunan Atış, “Bizim problemimiz basın toplantısı yapanlarla değil. Basın toplantısı yapacağız deyip, gösteri ve yürüyüş yapanlarla. Yürüyüş yapıldığında güvenliği sağlayamıyoruz” dedi.
Napolyon yakıştırmasını niçin yaptıklarını bilmediğini, ancak çok para cezası aldıkları için söylemiş olabileceklerini ifade eden Atış, “Doğru; Napolyon para, para, para diyordu. Ancak biz para, para, para demiyoruz. Çünkü biz bu cezaları para kazanmak için değil halkın huzur ve güvenini sağlamak için uyguluyoruz. Biz vatandaşın hakkını korumak için ceza kesiyoruz” diye konuştu.
Cumali Akkaş
ÖNCEKİ HABER

POLiSiN SiCiLi KABARIYOR

SONRAKİ HABER

Hayal bile kuramıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...