23 Nisan 2010 00:00

SiiRT’E MÜFETTiŞ GÖNDERiLSiN

SİİRT’te yaşanan olayların failleri ve sorumlularının gereken cezaya çarptırılmasını isteyen Eğitim Sen Siirt Şube...

Paylaş

SİİRT’te yaşanan olayların failleri ve sorumlularının gereken cezaya çarptırılmasını isteyen Eğitim Sen Siirt Şube Başkanı Kamil Kutlu, İçişleri ve Milli Eğitim bakanlıklarına kente müfettiş göndermeleri çağrısında bulundu.
KESK Siirt Şubeler Platformu’nun konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasına, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz, Eruh Belediye Başkanı Melihan Oktayı, BDP Siirt İl Başkan Yardımcısı Ali Kayar, Siirt Tutuklu Aileler Derneği (SİY-DER), Siirt Öğrenci Derneği, Siirt MKM-DER, İl Genel ve Belediye Meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Özel İdare İş Hanı önünde yapılan basın açıklamasını Eğitim Sen Siirt Şube Başkanı Kamil Kutlu okudu.
“Bu çirkin olayı nefretle kınıyoruz” diyen Kutlu, devletin, başta Birleşmiş Milletler (BM) Çocuk Hakları Sözleşmesi olmak üzere, çocukları korumaya yönelik pek çok uluslararası belgeye imza attığını ve çocukları korumak için gerekli önlemleri almakla yükümlülük altına girdiğini hatırlatarak, “Ama bu yükümlülüklerini yerine getirme konusunda yeterince çaba harcadıkları söylenemez. Her ne kadar çocuklarımıza ulusal bayram armağan edecek kadar değer verdiklerini dile getirseler de, bu değerin sözde kaldığı ilimizde yaşanan bu olaylarla bir kez daha göstermiştir” dedi. (SİİRT)
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

İktidarın suç karnesi kabarık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa