23 Nisan 2010 00:00

VAKIF GUREBA KAPATILAMAZ!

SES Aksaray Şube üyesi emekçiler, Bezm-i Alem Valide Sultan Vakıf Gureba Hastanesi’nin devredilerek malvarlığının ...

Paylaş

SES Aksaray Şube üyesi emekçiler, Bezm-i Alem Valide Sultan Vakıf Gureba Hastanesi’nin devredilerek malvarlığının Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi adıyla kurulacak vakıf üniversitesine devredilmesini öngören kanun değişikliğini protesto etti.
Hastane bahçesinde bir araya gelen SES üyeleri, “Gureba’nın hastanesini rezidans yaptırmayacağız”, “Gureba hastanesi kapatılamaz”, “Hastane arazisinin yağmalanmasına ve rantiyeye peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz” yazılı dövizler taşıdı. Sağlıkçılar, sık sık “Sağlık haktır satılamaz”, “Vakıf Gureba kapatılmaz” sloganlarını attı. SES üyeleri adına konuşan İşyeri Temsilcisi Fadime Kavaklı, hastanenin vakıf üniversitesine geçişini öngören yasanın Meclis’te kabul edildiğini ve Cumhurbaşkanı’na gönderildiğini söyledi. Yasa ile birlikte hastanenin bütün mal varlığı ile birlikte vakıf üniversitesine devredileceğini belirten Kavaklı, “Garip gurebaya ücretsiz sağlık hizmeti veren hastane kapatılarak tüm mal varlığı ile özel üniversiteye peşkeş çekiliyor. Sağlık personeli ise iş güvencesinden vazgeçerek işçi statüsüne geçemeye zorlanıyor” dedi. Kavaklı, şöyle devam etti: “İşçi statüsüne geçemeyen personel il dışı dahil olmak üzere başka kamu kurumlarına geçme, emekli olma ya da iş güvencesinden vazgeçme dayatması ile karşı karşıya bırakılıyor.”
Kavaklı’nın ardından konuşan SES Aksaray Şube Başkanı Songül Beydilli de, uygulanan politikalar ile hastanelerin özelleştirilmek istendiğini söyleyerek, “Özel hastanelerin yönetimi istediği gibi fiyat belirleyecek ve ödemeyen halk ölüme mahkum olacak” dedi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Büyükşehir, sosyal hakları Yüksek Hakem’e gönderdi

SONRAKİ HABER

‘1 Mayıs’ı birlikte kutlamak önemli’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...