23 Nisan 2010 00:00

Hizmet küçülüyor servet büyüyor

Malvarlığını açıklamasını isteyen Esenyurt halkının taleplerine kulak tıkayan Kadıoğlu’nun, Selimpaşa’da 5 milyon lira değerinde bir malikanesi olduğu iddia edildi.

Paylaş

Malvarlığını açıklamasını isteyen Esenyurt halkının taleplerine kulak tıkayan Kadıoğlu’nun, Selimpaşa’da 5 milyon lira değerinde bir malikanesi olduğu iddia edildi.
Kadıoğlu’nun belediye başkanı olduğu günden bugüne hizmetlerin aksadığını belirten Esenyurtlular, “Biz belediye başkanından kendisi için değil, Esenyurt için çalışmasını istiyoruz” dediler. Necmi Kadıoğlu’nun bu servete nasıl sahip olduğu ise halen yanıt arayan sorular arasında.
ÜSTELİK KAÇAK YAPI
İddialara göre Kadıoğlu’nun Selimpaşa’da deniz kenarında yaptırdığı ve maliyeti 5 milyon TL olduğu söylenen malikane, kaçak yapı. Bahçesinde ithal ağaçların bulunduğu lüks malikane, iddialara göre imara aykırı yapılmış. Silivri Belediyesi’nin bir dönem önceki AKP’li belediye başkanı döneminde yapılan malikane, yapım aşamasında belediye ekiplerince kaçak olduğu gerekçesiyle durdurulmak istenmiş, belediye ekiplerinin bu girişimi Kadıoğlu tarafından engellenmiş.
Kadıoğlu, Esenyurt belediye başkanı olduktan sonra yaptırılan malikane, 2 dönüm arazi üzerine kurulmuş. Merkez Mahallesi Ayazma Mevkii 3050. Sok. No 5’te bulunan malikanenin, bir belediye başkanı maaşıyla nasıl alındığı ise merak konusu.
Arsa değerinin 2 milyon olduğu söylenen malikaneyle ilgili Esenyurt halkı belediye başkanından bir yanıt bekliyor. (İstanbul/EVRENSEL)

YANIT BEKLEYEN SORULAR


*Kadıoğlu, belediye başkanı olduğu dönemde valiliğe vermesi gereken malvarlığı listesini vermiş midir?
*Verdi ise bu malvarlığı listesinde bu malikane var mıdır?
*Malikane kaçak mı yapılmıştır?
*Kadıoğlu, belediye başkanı maaşıyla bu malikaneyi nasıl yaptırabilmiştir?
*Belediye Başkanı Nemci Kadıoğlu, malvarlığını halka açıklayacak mı?

KENDİSİ İÇİN HER TÜRLÜ ZENGİNLİĞİ YARATIYOR

Alişan Abalay (Direnişteki belediye işçisi): Başkan kimseye yetim hakkı yedirmeyiz diyor ama burada yetim hakkı yeniyor. İşçinin emekçinin sırtından zengin oluyorlar. Bizim ekmeğimiz elimizden alındı ama başkan sürekli zenginleşiyor. Bize anayasal hakkımız olan sendika hakkını dahi kullandırmayan başkan, aynı şekilde kendisi için her türlü zenginliği yaratıyor.
Doğan Padar (Direnişteki belediye işçisi): Bizi işten attı ve anayasal hakkımız olan sendika hakkından dolayı atmış olması nedeniyle kötü niyet tazminatı ödeyecek. Şimdi bu paralar nereden çıkacak, elbette Esenyurtluların cebinden. İşte halk böyle fakirleşiyor, Kadıoğlu da böyle zenginleşiyor. Malikaneyi duyduk, üstelik bildiğimiz kadarıyla kaçak yapıymış. Biz şunu merak ediyoruz; bu ülkede adalet Kadıoğlu’na işlemiyor mu? Bizim beklentimiz, çıksın malvarlığını halka açıklasın.
Hilmi Adıvar (Kıraç’tan bir işçi): Ben belediyenin hizmetlerinden memnun değilim. Kıraç’ta yaşıyorum, her yer pislik içinde. Belediye başkanı nasıl hizmet edeceğim diye düşünmüyor, her gelen cebimi nasıl doldururum diye bakıyor. Kıraç’a, eski belediyenin oraya büyük binalar yapacaklarmış, işte paraları böyle kazanıyorlar. Hiç yeşil alanımız yok, park yok ama hep bina dikip duruyorlar. Böyle olursa villa da alır, yat da, uçak da. Hep bana anlayışı var bunlarda. Aksini iddia ediyorlarsa açıklasınlar, bu servet nereden geliyor?
Duran Aktunç (Kıraç’tan bir işçi): Bunların serveti babadan değil ya, buraların rantını yediler hep. Belediye başkanı da bu serveti Esenyurt’un sırtından edindi. Kardeşim, yiyeceksen ye ama bari biraz da hizmet et. Bunda o da yok. Baksana, her tarafı binalarla doldurdular. Ne bir parkımız var, ne yeşil alanımız. Allah gözlerini doyursun, ne diyeyim?
ÖNCEKİ HABER

BENİ BAŞKA ÜLKEYE GÖNDERİN

SONRAKİ HABER

LENİN 140 YAŞINDA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...