23 Nisan 2010 00:00

Yasa tasarısına karşı toplantı

Kayseri’de SES ve Türk Sağlık-Sen, 21 Nisan’da Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda çalışanları...

Paylaş


Kayseri’de SES ve Türk Sağlık-Sen, 21 Nisan’da Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda çalışanları, Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı hakkında bilgilendirmek için bir söyleşi gerçekleştirdi.
YASA TASARISI SON VE TEHLİKELİ ADIM
Toplantıda ilk sözü alan SES Kayseri Şube Başkanı Orhan Karakaya, görsel sunumla birlikte yasa tasarısı hakkında bilgiler verdi. Tasarının SSK hastaneleri ile başlayıp, aile hekimliği, SSGSS yasaları ve Tam Gün Yasası şeklinde devam eden sağlıkta dönüşüm denen sürecin son ve en tehlikeli adımı olduğunu söyleyen Karakaya, eğer bu yasa çıkarsa, hastanelerin kâr-zarara göre işletilen işletmeler haline geleceğini; çalışanların, yönetim kurulları başta olmak üzere sözleşmeli çalışanlardan oluşacağını, tüm personelin maaşının hastanelerin gelirlerinden karşılanacağını söyledi.
SES’LE BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ
Daha sonra söz alan Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Ünal Polat ise bu yasa tasarısıyla hastanelerin şirket haline geleceğini belirterek, yönetim kurulu oluşumunun dahi şirketlerin yönetim yapısı olduğunu söyledi. Polat, “Şu ana kadarki yasalarla ve uygulamalarla Sağlık Bakanlığı sağlık çalışanlarını bölmekte, sağlık çalışanlarına bir şey verilmedi, doktorlara da veriyor gibi görünse de doktorlara da bir şey verilmedi” diyerek, bu yasa tasarısına karşı SES ile birlikte davranacaklarını, bu toplantı dahil çoğu talebin, birlikte bir şeyler yapma isteğinin SES şubesinden geldiğini söyledi.
Toplantıda son olarak bu yasaya karşı hiçbir ayrım yapılmadan tüm çalışanların birlikte davranarak konfederasyonların almış olduğu eylem kararlarının sahiplenilmesi gerektiği vurgulanarak, sendikalar başta olmak üzere tüm kurumların bu yasa tasarısına karşı bir şeyler yapması için zorlanması gerektiği dile getirildi. Konfederasyonların almış olduğu 26 Mayıs genel eyleminin önemli olduğu belirtilen toplantı, eylemin etkili olması için işyerlerinde basın açıklaması, hastanelerde birim birim gezilerek çalışanlarla tek tek görüşülmesi kararlaştırılarak, sona erdi. (Kayseri/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Katliamın 8 hükümlüsü yeniden bir arada’

SONRAKİ HABER

BENİ BAŞKA ÜLKEYE GÖNDERİN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...