23 Nisan 2010 00:00

Bu evler yıkılırsa sorumlusu kim olacak?

HAKKARİ merkeze bağlı Geçitli (Peyanıs) köyünde 2005 yılında meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından 12 eve “Ağır hasarlı...

Paylaş

HAKKARİ merkeze bağlı Geçitli (Peyanıs) köyünde 2005 yılında meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından 12 eve “Ağır hasarlı, kullanılamaz” raporu verildi. Ancak, aradan geçen 5 yılda köylüler başka alternatifleri olmadığı için her an yıkılacak evlerini kullanmaya devam ediyor.
Hakkari merkeze 25 kilometre uzaklıkta bulunan Geçitli (Peyanıs) köyünde 12 ev 2005 depreminde büyük hasar gördü. Köylülerden Hacı Korkmaz (77), evini onarma imkanlarının bulunmadığını dile getirerek, “6 nüfusa bakıyorum. Yaşlı olduğum için fazla çalışamıyorum. Ellerimi ve ayaklarını fazla kullanamıyorum. Yaşadığımız toprak evde çökmeler oluyor. Tekrar onarmam zor oluyor. Bazen zorlanarak çöken yerleri onarıyorum fakat tekrar aynı şekilde çökmeler meydana oluyor. Yardım bekliyoruz” dedi.
Abdulcebbar Ertunç (30) isimli köy sakini ise, “Evimizde büyük çatlaklar meydana geldi. Köye gelen hasar tespit ekipleri tarafından yapılan incelemelerde ‘Oturulmaz ve her an yıkılabilir’ durumda olduğunu belirttiler. Hiç bir imkanım yok. 10 nüfuslu aileye bakıyorum. 2 özürlü çocuğum var. Yıkılmak üzere olan evimi nasıl onarabilirim?” diye konuştu.
Ferman Korkmaz (24) isimli köylü, “Eğer bu evimiz yıkılırsa 10 insanın ölümünün sorumlusu kim olacak?” diye sorarken, Faysal Duman ise, “Bazı evlere ilk başta hasarlı raporu verilmesine rağmen daha sonra bu raporlar değiştirilerek konut yardımı yapılmadı. Hepimiz şahidiz. Neden böyle yaptılar, sorunun nereden kaynaklandığı anlayamadık. Eğer halen tereddütte iseler gelip yeniden incelesinler” şeklinde konuştu.
(Hakkari/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Yerden metrelerce yüksekte yağmur gölü!

SONRAKİ HABER

Munzur’un incileri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...