24 Nisan 2010 00:00

Çocukların yeri hapishane değil

ÇEŞİTLİ kentlerde yapılan eylem ve açıklamalarda tutuklu çocukların serbest bırakılması talebi bir kez daha dile getirildi.

Paylaş

ÇEŞİTLİ kentlerde yapılan eylem ve açıklamalarda tutuklu çocukların serbest bırakılması talebi bir kez daha dile getirildi.
Gaziantep Emek Gençliği yaptığı basın açıklamasıyla, bir yanda çocuk bayramını kutlayan devlet yetkililerinin, diğer taraftan binlerce çocuğu TMK maddelerinden yargılayarak cezaevlerine doldurmasını kınadı. Emek Partisi il binasında gerçekleştirilen açıklamada, TMK mağduru çocuklara özgürlük istendi.
Diyarbakır Kent Kadın Meclisi ve Mazlum-Der 61 çocuğun tutuklu bulunduğu Diyarbakır E tipi kapalı cezaevi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamalara TMK mağduru çocukların aileleri de katıldı. Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi de AZC Plaza önünde bir açıklama yaptı.
Yapılan eylemlerde TMK mağduru çocukların durumlarına ve çocuk işçiliğine dikkat çekildi. Binlerce çocuğun 23 Nisanı cezaevinde karşıladığının belirtildiği açıklamalarda, çocuklar için bir an önce yasal düzenlemenin yapılması talep edildi.
Dersim Emek Gençliği tarafından yapılan açıklamada konuşan Makbule Sünger, “Ülkemizde çocukların maruz kaldığı baskı ve şiddet, bu ‘renkli’ kutlamaların üstünü örtemeyeceği düzeye varmış durumdadır” dedi.
Van’da 23 Nisan nedeniyle yapılan yürüyüşte, göstermelik kutlamalar yapmak yerine çocukların sorunlarına kalıcı çözümler üretilmesi istendi. Mavi Plaza önünden Sanat Sokağı’na kadar yürüyenler adına, Sanat Sokağı’nda yapılan açıklamada savaş koşulları içerisinde büyüyen çocukların sahte gülücükler saçamayacağıı belirtildi.
Mersin, Nusaybin Batman ve Cizre’de yapılan eylemlerde de çocukların serbest bırakılması istendi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

BAKALIM BU MEKTUPLAR ULAŞACAK MI?

SONRAKİ HABER

ÇANTA DEĞİL ÖZGÜRLÜK İSTEDİLER

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...