24 Nisan 2010 00:00

BAKALIM BU MEKTUPLAR ULAŞACAK MI?

AKP’nin İstanbul İl Gençlik Kolları, 23 Nisan Çocuk Bayramı nedeniyle tutuklu bulunan Kürt çocuklarına “Kürtçe mektup” göndereceklerini açıkladı.

Paylaş

AKP’nin İstanbul İl Gençlik Kolları, 23 Nisan Çocuk Bayramı nedeniyle tutuklu bulunan Kürt çocuklarına “Kürtçe mektup” göndereceklerini açıkladı. AKP’li gençlerin, gönderecekleri mektupların cezaevine alınamayacağı konusunda bilgi sahibi olmadığı anlaşılırken, partilerinin hükümet olduğu 8 yıllık sürede cezaevine ne Kürtçe mektup girebildi ne de çıkabildi.
AKP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Erkan Kandemir, 23 Nisan’da gösteriye katılıp polise taş attığı iddiasıyla tutuklanan Kürt çocuklarına mektup göndereceklerini söyledi. Kandemir’in “AKP Gençlik Kolları olarak 23 Nisan’da Yönetim Kurulu üyeleri, TMK mağduru çocuklara yazdığı Türkçe ve Kürtçe mektupları, İstanbul Sirkeci Postanesi’nden gönderecek. Ben de, zaten mektuplaştığım Diyarbakır Cezaevi’nde tutuklu olan 16 yaşında bir arkadaşımıza mektup göndereceğim” şeklinde süren açıklamasında, ilginç bir ayrıntı gözden kaçmadı.
Açıklama ile Kasım 2002’den bu yana 8 yıldır tek başına hükümet olan AKP’nin en büyük metropol ili gençlik kolları temsilcisinin, cezaevlerinde süren Kürtçe yasağından habersiz olduğu ortaya çıktı. Cezaevlerine tek bir Kürtçe mektup giremediği gibi, içeriden yazılan hiçbir Kürtçe mektup da dışarı çıkamadı. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

İyi ki bugün tatil, bir gün fazla çalışabileceğiz!

SONRAKİ HABER

Çocukların yeri hapishane değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...