26 Nisan 2010 00:00

Tayland Başbakanı’ndan ‘muhaliflerin kampını’ kaldırma sözü

TAYLAND Başbakanı Abhisit Vejjajiva, muhaliflerin başkent Bangkok’un merkezinde kurdukları kampı, ortadan kaldırma sözü verdi.

Paylaş

TAYLAND Başbakanı Abhisit Vejjajiva, muhaliflerin başkent Bangkok’un merkezinde kurdukları kampı, ortadan kaldırma sözü verdi.
Başbakan ve Genelkurmay Başkanı birlikte hareket ettikleri mesajı verdi. Genelkurmay Başkanı’yla birlikte televizyondan halka hitap eden Vejjajiva, ülkedeki krizin, gözdağı vermeye dayalı taktiklerin ödüllendirilmesiyle çözülemeyeceğini söyledi.
Vejjajiva, kampın ne zaman ve nasıl ortadan kaldırılacağıyla ilgili olarak ise yorum yapmadı.
Tayland’da hükümet karşıtı gösterileri altı haftadır sürüyor.
Başbakan Abhisit Vejjajiva, önceki gün muhalefetin ülkedeki siyasi krizin aşılması için öne sürdüğü koşulları reddetmişti.
Muhalefet yanlısı “Kızıl Gömlekliler”, parlamentonun 30 gün içinde feshedilmesi halinde gösterilerine son vereceklerini açıklamıştı. Göstericiler, son şiddet olayları ve göstericilere uygulanan baskı konusunda da bağımsız bir soruşturma başlatılmasını talep ediyorlardı.
İki hafta önce polis ile göstericiler arasındaki olaylarda 25 kişi hayatını kaybetmişti. Göstericiler mücadelelerini, kırsal kesimlerde yaşayan yoksulların elit kesime karşı giriştiği bir “sınıf savaşı” olarak nitelendiriyor.
Abhisit Vejjajiva ise muhalefeti, yeni bir Tayland halkı yaratmaya çalışmakla suçluyor. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

1 Mayıs’ta da TEKEL işçisinden öğrenmeye devam…

SONRAKİ HABER

Irak El Kaidesi: İki liderimiz öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...