27 Nisan 2010 00:00

AKP HÜKÜMETİNİN TEKLİFİ DENİZ BAYKAL’I ÇILDIRTTI

İPLER bir kez daha gerildi. Mahkemeye taşımakta kararlı gözüken CHP’yi yolundan çevirmenin planlarını yapan iktidara Baykal’dan sert cevap geldi.

Paylaş

İPLER bir kez daha gerildi. Mahkemeye taşımakta kararlı gözüken CHP’yi yolundan çevirmenin planlarını yapan iktidara Baykal’dan sert cevap geldi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal AKP’nin uzlaşma formülüne “Bu ahlaksız tekliftir. İkna olmam beklenemez” diye cevap verdi.
Baykal, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in, “CHP paketi Anayasa Mahkemesi’ne götürmezse, hâlâ uzlaşma ihtimali var” sözlerini yaptığı yazılı açıklamayla değerlendirdi.
AHLAKSIZ TEKLİF
Adalet Bakanı’nın sözlerini büyük bir üzüntüyle karşıladığını ve kınadığını bildiren Baykal, “Bir Adalet Bakanı böyle bir öneriyi yüzü kızarmadan nasıl yapabilir? Bu öneriyi yanıtlarken bile çok rahatsızlık duyuyorum. Çünkü bu öneri, hükümetin hukuka saygısızlığı ile hukuk devleti anlayışını pazarlık konusu yapan, hukuki denetimden kaçan bir anlayışı yansıtmaktadır. Bu bir ahlaksız tekliftir” dedi.
KENDİMİ ZOR TUTUYORUM
Anayasa değişikliği teklifinin Anayasa’ya aykırı olduğunun, teklif sahibi AKP, Başbakan ve bakanlar tarafından da bilindiğini ifade eden Baykal, şunları kaydetti: “Kendimi şu an zor tutuyorum. Hem Anayasa’yı ihlal suçuna ortak aramaktadırlar, hem de hukuki denetimden kaçmaktadırlar. Öte yandan, Anayasa’ya aykırılığı görmezden gelin diyebilecek noktaya gelmişlerdir. Bizim bu ayıplı, yüz kızartıcı öneriyi dikkate almamız söz konusu bile olamaz.”
MHP: SİYASİ RÜŞVET
AKP’nin sürpriz uzlaşma teklifi Ankara kulislerinde yankı buldu. CHP teklifi ahlaksız buldu. Peki ya MHP?
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in, Anayasa değişikliği teklifine ilişkin önerisiyle ilgili olarak, “Siyasi rüşvet dağıtarak, Anayasa değişikliği teklifini millete kabul ettiremezsiniz” dedi. Şandır şunları söyledi: “Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklerseniz, sonra onun üzerine kravat bağlayamazsınız. Siyasi rüşvet dağıtarak, Anayasa değişikliği teklifini bu millete kabul ettiremezsiniz.”
ERGİN NE ÖNERMİŞTİ?
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, önceki gün “Eğer CHP referanduma, ayrılarak sunulmasını istediği maddeleri Anayasa Mahkemesi’ne götürmezse, yürürlük maddesine ‘Bu maddeler ayrı oylanır’ hükmü konulabilir” demişti.
(ANKARA)


ÖNCEKİ HABER

KORUMASI KAÇAK ÇIKTI

SONRAKİ HABER

iŞSiZLiK AKP’Yi
VURDU!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...