27 Nisan 2010 00:00

Mecliste kıvırtan kıvırtana!

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu’nun açtığı pankart gündem yarattı. Kulkuloğlu Başbakanı kıvırtmakla suçlayınca kınama cezası aldı.

Paylaş

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu’nun açtığı pankart gündem yarattı. Kulkuloğlu Başbakanı kıvırtmakla suçlayınca kınama cezası aldı. Ancak aynı kelimeleri kullanan AKP Grup Başkan Vekili Suat Kılıç ceza almadı.
CHP Grup Başkan Vekilleri, Kulkuloğlu’na, ‘‘Kıvırtan Başbakan istemiyorum’’ yazılı döviz açması nedeniyle uyarı cezası verildiğini, Kılıç’ın da konuşmasında aynı kelimeyi kullandığı için aynı cezayı alması gerektiğini belirtti.
KENDİNİ SAVUNDU
Şahin, bunun üzerine Kılıç’a savunması için söz verdi . Kılıç, konuşmanın ne şekilde yapıldığının apaçık ortada olduğunu belirterek, “kıvırtma” kelimesinin, hiçbir milletvekiliyle, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP’nin kurumsal kimliği ve tüzel kişiliğiyle ilişkilendirilmediğini belirtti.
Kılıç, “(Kıvırtmadan bahsediyorsun, sen bunu nereden öğrendin?) Soru kalıbında konuşulmuştur” diye konuştu.
ŞAHİN BİLE TATMİN OLMADI
Şahin, Kılıç’ın konuşmasında CHP’nin isminin geçtiğini, ‘‘Başörtülülere, çarşaflılara altı oklu CHP rozetini takıp da Mersin’de o rozeti yırtarken mi öğrendiniz kıvırtmayı’’ sözleriyle, CHP’yi kast ettiği izleniminin doğabileceğini kaydetti.
Her milletvekilinin, konuşurken dikkatli olması gerektiğini ifade eden Şahin, Kılıç’ın savunmasının kendini tatmin etmediğini kaydetti. Kulkuloğlu için yaptığı uygulamayı tekrar edeceğini, adaletin bunu gerektirdiğini ifade eden Şahin, Kılıç’a kınama cezası verilmesini Genel Kurul’un oyuna sundu.
AKP Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli, ‘‘Önceki konuşmayla nasıl aynı kefeye koyarsınız’’ diyerek, bu karara karşı çıktı.
Kılıç’a, oylama sonucunda kınama cezası verilmesinin kabul edilmemesine CHP’li milletvekilleri, alkışlayarak tepki gösterdi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Saymaz’a baskı!

SONRAKİ HABER

Kıl payı geçti!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...