12 Mart 2011 12:40

10 bin kişiden haber alınamıyor

Japonya’daki deprem ve tsunaminin ardından Minamisanriku kentindeki yaklaşık 10 bin kişiden haber alınamadığı bildirildi.Devlet televizyonunun haberinde, bir liman kenti olan Minamisanriku’nun ülkenin kuzeydoğusunda yer aldığı ve Miyagi bölgesi yetkililerinin, tsunaminin ertesinde bu kentteki yaklaşık 10 bin kişiden haber alınamadığını söyledikl

10 bin kişiden haber alınamıyor
Paylaş

Devlet televizyonunun haberinde, bir liman kenti olan Minamisanriku’nun ülkenin kuzeydoğusunda yer aldığı ve Miyagi bölgesi yetkililerinin, tsunaminin ertesinde bu kentteki yaklaşık 10 bin kişiden haber alınamadığını söyledikleri ifade edildi.

Bölgedeki kurtarma çalışmalarıysa Japonya ordusu öncülüğünde devam ediyor. Bölgeye 20 bin asker, 190 uçak ve 25 geminin gönderildi. Japonya Başbakanı Naoto Kan, yaptığı açıklamada bölgeye sevk edilecek asker sayısının 50 bini bulacağını kaydetti.

Öte yandan çeşitli polis kaynaklarına dayandırılan ve resmi olmayan ölü ve kayıp sayısının 1500 civarında olduğu belirtilirken, resmi verilere göre 236 ölü bulunuyor. Yetkililer, bölgeye kara ya da demiryoluyla ulaşımın mümkün olmadığını, ancak gelecek günlerde bazı tren hatlarının açılabileceğini ifade etti.

Japonya'da santrallerin faaliyetini durdurması nedeniyle hükümet, elektrik tasarrufuna dikkat edilmesi uyarısı yaptı. Benzine getirilen kısıtlama çerçevesinde de vatandaşlar, araçlarına en fazla 15 litre benzin alabilecek.

Öte yandan, depremin ardından oluşan tsunaminin dev dalgalarına kapılıp kaybolan gemi Miyagi bölgesinde bulundu.
Gemideki 81 yolcu ordu ve sahil güvenlik helikopterleri tarafından kurtarıldı.

SONRAKİ HABER

Nükleer tehdit devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa