27 Nisan 2010 00:00

‘Kenan Evren’ adı AİHM’e taşınıyor

ADANA’nın en güzel caddelerinden birine Kenan Evren adının verilmesine karşı, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yapılan başvuruyu reddetmesi...

Paylaş

ADANA’nın en güzel caddelerinden birine Kenan Evren adının verilmesine karşı, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yapılan başvuruyu reddetmesi, daha sonra Adana 2. İdare Mahkemesi’ne açılan davanın, Danıştay 8. Dairesi’nden de olumsuz yönde çıkması nedeniyle dava şimdi AİHM’e taşındı.
Aysel Kılıç, Başak Yıldırım ve Mehmet Ataş’ın Adana 78’liler adına, 2007 yılında Adana’nın en işlek bulvarlarından biri olan Kenan Evren Bulvarı’nın adının değiştirilerek Demokrasi Bulvarı olması talebiyle başlattıkları mücadele, AİHM’e taşındı.
Sürece ilişkin Ankara’da Danıştay önündeki parkta açıklama yapan Aysel Kılıç ve davanın avukatı Ömer Öneren tarafından, dava dilekçesinin posta yoluyla AİHM’e gönderildiği bildirildi.
Aysel Kılıç, “Kenan Evren’in adının, caddelere, sokaklara, okullara verilmesi, darbeyi ve darbecileri meşrulaştıran bir durumdur” diyerek, bu onur kırıcı durumun son bulmasını istediklerini belirtti. Davalarının demokrasi mücadelesi yolunda mütevazı ama önemli bir dava olduğunu kaydeden Kılıç, “danıştay ve mahkemenin, iddialarını doğru bulup istemlerini reddetmesinin ise hukuk skandalı olduğunu” ifade etti.
AKP’yi darbe karşıtı olarak görmediklerini ve darbe karşıtlığının, demokratlığın ne anlama geldiğini bildiklerini ifade eden Kılıç, “Biz darbeyi de şeriatı da istemiyoruz” dedi.
Avukat Ömer Öneren de elindeki, benzer talepleri içeren 1430 dilekçenin bulunduğu üç klasörü göstererek, vatandaşların, kendilerinden talep olmadan “Biz de Kenan Evren adını istemiyoruz” diye dilekçeler verdiklerini söyledi.
“Gün gelecek devren dönecek, AKP halka hesap verecek” sloganının da atıldığı basın açıklamasına, Ankara’daki emek ve demokrasi güçleri temsilcileri de katıldı. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Topbaş: ‘3. köprü projesi hazır’

SONRAKİ HABER

PSAKD GENEL KURULU SONUÇLANDI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...