28 Nisan 2010 00:00

BİTLİS’TE 1 MAYIS’A İZİN ÇIKMADI

Bitlis’te 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle Eski Mutki Durağı veya Cumhuriyet Meydanı’nda yapılması planlanan bölge mitingine izin verilmedi.

Paylaş


Bitlis’te 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle Eski Mutki Durağı veya Cumhuriyet Meydanı’nda yapılması planlanan bölge mitingine izin verilmedi. Kutlamalar BDP’nin de katılacağı ve olayların çıkacağını ileri süren Bitlis Valiliği, mitingin il dışında yapılmasını istedi.
Bitlis’te 1 Mayıs mitingi için tertip komitesinin geçtiğimiz hafta Bitlis Valiliği’ne yaptığı başvuru reddedildi. Valilik, kent dışında bulunan Rahva Vadisi’nde yapılması durumunda izin verileceğini söyledi. Tertip komitesi KESK toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi. Miting Tertip Komitesi Başkanı Sedat Güler, daha önce miting ve etkinliklerin yapıldığı Mutki Durağı ile Cumhuriyet Caddesi için başvuru yaptıklarını, ancak başvurularına keyfi gerekçelerle izin verilmediğini dile getirdi. Valiliğin kutlama için kentin dışında bir alanı bilinçli olarak gösterdiğini belirten Güler, valiliğin cevabı üzerine tertip komitesi olarak vali ve emniyet müdürü ile görüştüklerini söyledi. Valinin kendilerine, “Mitinge BDP’liler katılacak ve olay çıkacak” gibi komik bir gerekçeyle, mitingin kent dışında yapılmasının uygun olduğunu söylediğini belirten Güler, konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı nezdinde girişimler başlattığını ifade etti.
Güler, izin çıkmaması durumunda yine Mutki Durağı’nda kutlama yapacaklarını belirterek, yaşanacak bütün olumsuzluklardan vali ve emniyet müdürünün sorumlu olacağını söyledi. (BİTLİS)
ÖNCEKİ HABER

AĞRI’DA KUTLAMA YAPILACAK

SONRAKİ HABER

İş ve barış talepleriyle 1 Mayıs alanına

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...