28 Nisan 2010 00:00

İZMİR LİMANI SAHİPSİZ DEĞİL

İZMİR Limanı’nın özelleştirilmesi gerçekleşmeyince yapılan “Liman sahipsiz kaldı” yorumlarına tepki gösteren Liman-İş Sendikası Genel Başkanı Muzaffer Akpunar, “İzmir Limanı sahipsiz değildir” dedi.

Paylaş

İZMİR Limanı’nın özelleştirilmesi gerçekleşmeyince yapılan “Liman sahipsiz kaldı” yorumlarına tepki gösteren Liman-İş Sendikası Genel Başkanı Muzaffer Akpunar, “İzmir Limanı sahipsiz değildir” dedi.
Limanların özelleştirilmemesinin kayıp değil kazanç olduğunu vurgulayan Akpunar, limanların sahiplerinin öncelikle Türkiye devleti ve halkı, sonra da limanlarda çalışan emekçiler olduğunu belirtti. “Güçlerini paradan alarak kendilerini bu ülkenin sahibi sananlar gözlerini limanlara dikti” diyen Akpunar, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası gibi kuruluşları ve onlarla birlikte hareket eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nı eleştirdi.
KAYIP DEĞİL KAZANÇ
Şimdiye dek özelleştirilen limanlarda istihdam ve verimlilik açısından kayıplar yaşandığını, kazananın ise sadece büyük sermaye grupları olduğunu belirten Akpunar, devir sırasında imzalanan imtiyaz sözleşmesi şartlarının bile yerine getirilmediğine dikkat çekti. Akpunar, limanların ekonomik ve çalışma alanı olarak taşıdığı önemin yanında, stratejik açıdan da büyük önem taşıdığını ifade eden Akpunar, ABD’nin Irak’ı işgale hazırlanırken limanları kullanmak istemesini hatırlattı. Özelleştirmeler sonucu, “Limanların yabancıların eline geçmesi tehlikesi” doğduğunu kaydeden Akpunar, “Özelleştirme gerçeklerine bakınca, ülkemiz ve halkımız açısından İzmir Limanı’nın özelleştirilmemesi kayıp değil, kazançtır” dedi. Akpunar, kamu varlıklarının yerli ve yabancı sermayeye peşkeş çekilmesine karşı mücadele etmeye devam edeceklerini bildirdi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

KÖLELiKTEN BETER

SONRAKİ HABER

Patronların sendikalaşmaya tahammülsüzlüğü sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...