29 Nisan 2010 00:00

BEYLİKDÜZÜ POSTANESİ’NDE KUYRUK ÇİLESİ

270 binin üstünde nüfusu olan Beylikdüzü’ne posta hizmetleri 20 metrekarelik bir tek odalı postanede veriliyor.

Paylaş

270 binin üstünde nüfusu olan Beylikdüzü’ne posta hizmetleri 20 metrekarelik bir tek odalı postanede veriliyor. Beylikdüzü halkı, haftanın her günü kuyruk çilesinden bıkmış usanmış durumda.
Özellikle sabah ve öğlen saatlerinde oluşan kuyruklar halkı çileden çıkıyor. Uzunluğu 70-80 metreyi bulan kuyrukta bekleyen halka bir tek memurla hizmet veriliyor. Beylikdüzü’nün nüfusunu oluşturan emekliler, emekli maaşlarını çekerken çektikleri sıkıntı yüzünden feryat ediyor. Halk, Beyikdüzü’nün güzel ve İstanbul’un güzide ilçesi olduğundan dem vuran belediye başkanlarından çözüm beklediklerini söylüyor.
Yıllardır bu ülkeyi yönetenlerin yanlış politikalarına karşı sesiz kalmaların bir sonucu olarak postanelerin bugün özelleştirildiğine, sadece P’sinin kaldığına işaret eden Celal Işık, “Özal hükümeti ile başlayıp halen devam eden talan ve yağma politikalarının sonucu olarak, bugün bu rezaletleri yaşıyoruz” dedi. İçeride tek bir memurun çalıştığını ifade eden Işık, “Yetkililer bu işleri bilerek çözmüyor. Acaba son kalan P’yi de satıp rahatlamak mı niyetleri” diye sordu. Postanenin durumunu özellikle emekli maaşlarının ödenmesi sırasında görmemiz gerektiğini vurgulayan Işık, “O gün 100 ve 150 metre arası kuyruklar oluşuyor. Devlet hizmet noktasında resmen bizimle alay ediyor” dedi.
Halkı bu konuda duyarlı olmaya çağıran Işık, “Daha iyi bir hizmet alabilmek için özelleştirmeyi yapanlara karşı duyarlı olmamız gerekir. Devlet özel sektörden daha güçlü, bu yüzden halk mücadele ederse, daha iyi hizmet veren bir postane yapılabilir” şeklinde konuştu.
(İstanbul/EVRENSEL)

PTT ÇALIŞANLARI PERSONEL YETERSİZLİĞİNDEN ŞİKAYETÇİ
Bursa Gençosman PTT
Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan Türk Haber-Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, Bursa PTT Başmüdürlüğü’nde müfettişlerce belirlenen çalışan sayısının 1200 olduğunu, halihazırda ise 800 personelin görev yaptığını kaydetti.
PTT personelinin sıkıntılarla boğuştuğuna dikkat çeken Avcı, şöyle konuştu: “Çalışanlar izinlerini kullanamamaktadır. Dağıtıcılar 3 veya 4 cihete bakmaktadır. PTT şubelerinde tek memur çalıştırılmaktadır” Çalışanların son derece sıkıntılı vatandaşların ise dertli olduğunu dile getiren Avcı, “memur eksikliklerinden dolayı PTT merkezlerinde ve şubelerinde vatandaşın yaşamış olduğu kuyruk çilesi had safhadadır” dedi. Avcı, PTT’deki personel eksikliğinin bir an evvel giderilmesini istedi. (BURSA)


ÖNCEKİ HABER

İTO bakanlık bürosu yapılmak isteniyor

SONRAKİ HABER

İstanbul’da bir Kürt gettosu: Siirt Mahallesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...