29 Nisan 2010 00:00

ESOGܒde 1 Mayıs

1 MAYIS, her yerde olduğu gibi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) de gündemde.

Paylaş

1 MAYIS, her yerde olduğu gibi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) de gündemde. ESOGÜ öğrencileri ve akademisyenleri, taleplerle 1 Mayıs’ta alana çıkılması gerektiğini söylediler.
Yrd. Doç. Dr. Mehmet Semerci, 1 Mayıs işçi bayramının, işçilerin sorunlarının dile getirildiği, sorunlara çözüm arandığı bir gün olduğunu belirterek, “Aslında 1 Mayıs, tüm sömürülen ve ezilen insanların bayramı olmalıdır. Bu sene 1 Mayıs’ın senelerdir yasaklanmış olan Taksim’de kutlanacak olması, benim gibi kanlı 1 Mayıs’ı yaşamış ‘78 kuşağı insanlarını çok heyecanlandırmakta. Dilerim, bu sene 1 Mayıs’ı onurlu, gururlu bir şekilde; ilericilere, devrimcilere yakışır bir şekilde, tüm ezilenlerin katılımıyla işçisi, memuru, köylüsüyle tüm emekçiler, sömürüye karşı tek bir yumruk olarak kutlarız” dedi. Semerci, 1 Mayıs’ta tüm öğrencilerin de bu düzene karşı emekçilerin yanında yer alarak meydanları doldurması gerektiğini vurguladı.
Edebiyat Bölümü 2. sınıf öğrencisi Deniz Ertuç, 1 Mayıs’a TEKEL direnişinin verdiği moralle girildiğini söyledi. Ertuç, “Hak verilmez, alınır düşüncesine kanıt olan bu mücadeleden sonra emekçilere Taksim’in açılmış olması, bu 1 Mayıs’ın daha coşkulu olacağını gösteriyor” dedi. 1 Mayıs’ın sadece tek bir merkezde kutlanması düşüncesini eleştiren Ertuç, “Nerede bir işçi, nerede bir haksızlık varsa orada 1 Mayıs kutlanmalıdır. Haklarımızı almak için 1 Mayıs’ta alanlarda olmalıyız” dedi.
GELECEĞİMİZ İÇİN
Bu sene ilk kez 1 Mayıs’a katılacağını söyleyen bir Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencisi, “Bu yıl katılmamın sebebi, mücadele etmeden hiçbir hakkın kazanılamayacağını gördüm. Eğitim Fakültesi öğrencisi olarak gelecek kaygısını fazlasıyla taşıyorum. Atanamayan binlerce öğretmenden biri de ben olacağım. Ailelerimizin bizleri bin bir zahmetle okuttuğu okullarda iyi bir gelecek sahibi olmak için çabalıyoruz. Biz, bizleri geleceksizleştirmek isteyenlere karşı 1 Mayıs alanında geleceğimize sahip çıktığımızı göstereceğiz” dedi.
1 Mayıs’ın taleplerin haykırıldığı bir gün olduğunu ifade eden Edebiyat Bölümü 2. sınıf öğrencisi Süleyman Kartal, şöyle devam etti: “ESOGܒde Fen-Edebiyat Fakültesi’nin sorunlarından biri olan formasyon hâlâ belirsizlik içinde. Bizler, başka sorunlar yetmiyormuş gibi bunun stresini yaşıyoruz.” TEKEL işçilerinin mücadelesinin bu sene 1 Mayıs’a yansıyacağını ifade eden Kartal, “Taleplerimizi 1 Mayıs’ta alanlarda haykırmalı, sesimizi yükseltmeliyiz. Ayrıca Taksim’e izin verilmesi beni mutlu etti, ama Eskişehir’de de birlikte kutlamak çok önemli” dedi. (Eskişehir/EVRENSEL)
Hürrem Karaoğlu
ÖNCEKİ HABER

DERiNCE’DE 1 MAYIS ETKiNLiĞi DUZENLENDi

SONRAKİ HABER

Hakları için birlik oldular

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...