29 Nisan 2010 00:00

Belediye işçileri 1 Mayıs’ı bekliyor

DİSK Genel-İş Diyarbakır Şube Başkanı M. Salih Doğrul, geçen yıl Urfa’da yaptıkları bölgesel mitingi...

Paylaş

DİSK Genel-İş Diyarbakır Şube Başkanı M. Salih Doğrul, geçen yıl Urfa’da yaptıkları bölgesel mitingi bu yıl Batman’da yapacaklarını söyledi. Batman’da 100 bin kişinin toplanmasını hedeflediklerini söyleyen Doğrul, bölge illerinden 5 bin belediye işçisini mitinge katmayı hedeflediklerini belirtti. Doğrul, Batman’da “Sendikal haklar, sendikalar yasasının değişmesi, siyasi partiler yasasının değişmesi, demokratik bir anayasa ve barış talebini dile getireceğiz” dedi.
Bölgesel mitingle emek mücadelesini bölgede yaygınlaştırma amacı güttüklerini söyleyen Doğrul, “Şimdiye kadar Batman’da böyle bir miting yapılmamıştı. Bu mitingin Batman’da emek dinamiğini ortaya çıkaracağını düşünüyoruz” dedi. Diyarbakır’da 1700 üyeleri bulunduğunu belirten Doğrul, “Diyarbakır’da belediyelerde toplam 2 bin 500 taşeron işçi çalıştığını belirten Doğrul, “İş güvencesiz ve düşük ücretle çalışan taşeron işçileri de mitinge katacağız” dedi. Belediye işçisi ve aynı zamanda Genel-İş Mali Sekreteri olan Muharrem Tümür ise “Biz bu 1 Mayıs’ta hem sınıf karakterimizi ortaya koymak hem de başta ulusal mücadele olmak üzere tüm ezilenlerin mücadelesiyle birleşmek için alanlara çıkacağız” dedi. Şube yöneticilerinden belediye işçisi M. Latif Mikailoğulları da, “İşyerlerinde toplantılar yapıyoruz. Kitlesel katılım sağlayacağız. Bu yıl en önemli talebimiz, AKP’nin dayattığı 4-c ve taşeronlaştırmaya karşı mücadele olacak” dedi. Belediye işçisi Medeni Kavak da, “Bu yılki 1 Mayıs, iki halkı birleştiren bir 1 Mayıs olmalı” dedi.
DİYARBAKIR’DA MİTİNG YOK
1 Mayıs’ta Konukevi önünde 10.30’da yapılacak basın açıklamasının ardından, KESK ve DİSK üyeleri, Batman’a gidecek. Türk-İş Diyarbakır şubeleri ise Batman mitingine katılmama kararı aldı. İlde miting yapılmamasına tepki gösteren Türk-İş’e bağlı sendikalar, Diyarbakır’da da kutlama yapmayacaklarını açıkladılar.
(Diyarbakır/EVRENSEL)





BÖLGEDE HAZIRLIKLAR HIZLANDI
Çatışmalı süreç nedeniyle sendikal hak mücadelesinin en ağır bedeller ödediği bölgede, işçiler 1 Mayıs’a hazırlanıyor. Birçok kentte yapılacak kutlamaların yanı sıra Batman’da gerçekleştirilecek bölge mitinginin kitlesel geçmesi bekleniyor. “Newroz’la direnen halk, 1 Mayıs’la özgürlüğe yürüyor” sloganıyla yapılacak kutlamaya, Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Şırnak’tan katılım olacak.
Batman’da 1 Mayıs Cumartesi günü Zeki Oteli önünde bir araya gelecek olan işçi ve emekçiler, pankartları ve sloganlarıyla Cumhuriyet Meydanı’na kadar yapacakları yürüyüşle taleplerini haykıracak. Ağrı’da düzenlenecek 1 Mayıs bölge mitingine ilişkin KESK, BDP, DİSK, TÜRK-İŞ öncülüğünde başlatılan çalışmalar devam ediyor. Adıyaman’da düzenlenecek bölge mitingine de çevre illerden katılım olacak. Burada da hazırlıklar sürüyor. (HABER MERKEZİ)


Mehmet Aslanoğlu
ÖNCEKİ HABER

Dܒde polis terörüne son verilsin

SONRAKİ HABER

Sınıra askerden çit örülüyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...