29 Nisan 2010 00:00

Ankara’da trenler güvenli ulaştır(a)mıyor

SİNCAN-Kayaş hattında çalışan banliyö trenlerinde yaşanan sorunlar bitmiyor. Trenler yolcuları almadan hareket...

Paylaş

SİNCAN-Kayaş hattında çalışan banliyö trenlerinde yaşanan sorunlar bitmiyor. Trenler yolcuları almadan hareket ederken, işe geç kaldığı için itiraz eden yolcular güvenlikçilerin sözlü ve fiziksel tacizine maruz kalıyor.
Ankara’da banliyö treni ulaşımında yaşanan sıkıntılara son örnek, dün sabah saat 9’u 9 geçe hareket etmesi gereken bir tren seferi sırasında yaşandı. Sabah saatlerinde yoğun olan durakta yığılan yolcuların bakışları arasında tren boş olarak gönderildi. Artan kalabalık gideceği yere geç kalmanın tedirginliğini yaşarken, güvenlik görevlileri, bir sonraki 9’u 20 geçe treninin de bakıma gideceğini söyledi. Bir saatten fazla zamandır durakta bekleyen yolcuların itirazlarına karşı, özel güvenlik görevlileri bağırıp çağırdı.
ÖZEL GÜVENLİK SALDIRGANLIĞI
Güvenlik görevlilerinin saldırgan tavırlarına maruz kalan yolculardan Mustafa Mertsoy, görevlilerin yolcuları “neredeyse canına kast ederek” itip kaktığını anlattı. Kendisiyle beraber pek çok yolcunun da insani olmayan bu tavırla karşılaştığını belirten Mertsoy, güvenlik görevlilerinin parçaladığı gazetesini göstererek, bu tür uygulamaların DDY’ye yakışmadığını ifade etti. İşine geç kaldığı için işini kaybetmekten kaygılanan yolcuların sıkıntılarını aktaran Mertsoy, “Seferlerin gecikmesi yüzünden uğranan zararları kim karşılayacak” diye sordu.
09.29’da hareket etmesi gerekirken 09.35’te hareket eden treni, sonraki durakta da kalabalık bir yolcu grubunun beklediğini, bu durakta da benzer sorunlar yaşandığını aktaran Mertsoy, güvenlik görevlilerinin bu durakta da yolcularla kavga halinde olduğuna dikkat çekti. Mertsoy, “Lale durağında da, çocuğunu hastaneye götürmeğe uğraşan Coşkun Özcan adlı bir yolcu, güvenlik görevlilerinin küfürlerine maruz kaldı. Bu duruma tepki gösteren Coşkun Özcan ile güvenlik görevlileri arasında itiş kakış yaşandı. Güvenlik görevlileri trene binerek, yolcuları itip kakmaya başladılar. Bunun üzerine kızan yolcular, güvenlik görevlilerini trenden atarak, trenin hareket etmesini sağladılar” diye anlattı gelişmeleri.
Güvenlik görevlilerinin, sadece bugün değil diğer günlerde de yolculara saygısız davrandığını aktaran Mertsoy, DDY’nin bu duruma müdahale etmesini istedi. (Ankara/EVRENSEL)
Çiğdem Tezel
ÖNCEKİ HABER

HAYATIN İÇİNDEN

SONRAKİ HABER

Türkiye’de atık sular denize ve akarsulara dökülüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...