29 Nisan 2010 00:00

İş güvenliği için 1 Mayıs’a

Ben Beylikdüzü’nde bulunan Arçelik işçisiyim.

Paylaş

Ben Beylikdüzü’nde bulunan Arçelik işçisiyim. Eskiden Beko Elektronik olan işyerimiz, Arçelik bünyesinde faaliyet yürütüyordu. Fabrikada üretimin düşmesi ile işçi sayısı azalmıştı. Bir süre sonra fabrikanın Adı Grundig daha sonra da Arçelik olarak değişti.
Şu anda fabrika üretimini yeniden arttırdı, buna bağlı olarak işçi sayısı da artıyor. Fabrikamızda son dönemdeki en olumlu gelişme ise taşeron uygulamasının son bulması oldu. Bütün taşeron işçileri kadroya alındı ve sendika üyesi oldu.
Şimdi ben 1 Mayıs konusuna biraz değinmek istiyorum.
Ben 7 yıldır fabrikada çalışıyorum ve çağırdığı 1 mitinge katıldım. 1 Mayıs’a da bir kez gittim. Her seferinde temsilciler liste oluşturur mitinge katılım onların oluşturduğu liste ile olur. Bu yılda durum çok farklı değil. Bu yıl farklı olan 1 Mayıs ile ilgili bazı bölümlerde bilgilendirme yaptılar. Bu iyi ama halen 1 Mayıs ile ilgili sendikanın ne yapacağını bilmeyen bölümler ve işçi arkadaşlarımız var.
Bir de o gün fabrika çalışacak mı? Çalışmayacak mı? 1 Mayıs’a kaç kişi katılacak. Bunlar belli değil.
Oysa sendika bu konuda herkese çağrı yapmalı. Ben katılmak istiyorum. Eminim arkadaşların çoğu katılır. Ama sendikanın çıkıp arkadaşlar biz o gün zorunlu bölümler hariç mesaiye kalmayacağız ve hep birlikte 1 Mayıs alanına gideceğiz ve bütün arkadaşlarımız katılacak demesi lazım.
Bizim fabrikada 1500 kişi çalışıyor. 1500 kişinin olduğu yerde 50, 100 kişi katılmak bir şey değildir.
Sendikamız bu konuda gerekli çalışmayı yaparsa ben herkesin katılımının olacağını düşünüyorum.
Bir de işçi arkadaşlara seslenmek istiyorum. Arkadaşlar biz de haklarımız için 1 Mayıs’a gitmeliyiz. Temsilciler bize gelmediyse bile biz gidelim adımızı yazdıralım. Diyelim ki biz 1 Mayıs’a katılmak istiyoruz. Sendika da ona göre hazırlık yapsın. Bence bana ne dememeliyiz. İşyerimiz de bugün iş var çalışıyoruz. Ama geçen yıllar gibi üretimde az düşüş olduğunda neler olduğunu gördük. Onun için iş güvenliği istiyorsak 1 Mayıs’a katılmalıyız. Ben bütün arkadaşların 1 Mayıs’ını kutluyorum.
Arçelik’den Bir İşçi
(İstanbul)
ÖNCEKİ HABER

Deprem hukuku

SONRAKİ HABER

GÜRÜLTÜ tv8 21.15

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...