30 Nisan 2010 00:00

Karayolları işçileri tüm güçleriyle...

YOL-İŞ İstanbul 1 No’lu Şube üyesi Karayolları işçileri, 1 Mayıs konulu bir işyeri toplantısı düzenledi.

Paylaş

YOL-İŞ İstanbul 1 No’lu Şube üyesi Karayolları işçileri, 1 Mayıs konulu bir işyeri toplantısı düzenledi. Toplantıya katılan işçiler, 1 Mayıs’a aileleriyle katılacaklarını bildirdiler. Toplantıya taşeron işçilerin de katılması ve alınan karara uyacaklarını söylemesi, dayanışmanın ve mücadelenin büyümesinin örneği olarak gösterildi. Konfederasyonların birlik olmasının önemine dikkat çeken işçiler, üzerlerine düşeni yapacaklarını anlattılar.
Toplantıda konuşan Şube Başkanı Erdem Arcan, 1 Mayıs çalışmalarını 1 aydır sürdürdüklerini söyledi. Özelleştirmenin ve taşeronlaştırmanın önünü açmak için Karayolları Kuruluş Kanunu’nun değiştirilmek istendiğini dile getiren Arcan, bu nedenle 1 Mayıs’ın daha da önem kazandığını belirtti. Arcan, 1 Mayıs’a talepleriyle gideceklerini ve 26 Mayıs genel grevine de hazırlandıklarını söyledi.
Merkez İşyeri Baştemsilcisi Naci Göçer de 1 Mayıs’a tüm saldırılara yanıt vermek için katılacaklarını kaydetti.
Merkez Atölye Baştemsilcisi Recep Güven, 1 Mayıs’ın işçi sınıfının sermayeye karşı gücünü ve birliğini gösterme günü olduğunu anlattı. Güven, sendikalara yönelik eleştirileri şimdilik bir kenara bırakarak mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptı.
Fahri Şener ise hükümetin şimdi de kıdem tazminatına göz diktiğini ifade ederek, mücadelenin yükseltilmesi gerektiğini kaydetti. Karayolları işçilerinin mutlaka eş ve çocuklarıyla alana gelmesi gerektiğini belirten Şener, “Çünkü sermaye ve hükümet, çocuklarımızın geleceğini yok ediyor. Hak gasplarına izin vermemek için, güçlü bir 1 Mayıs için tüm gücümüzle alanları doldurmalıyız” dedi.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Atatürk Mahallesi’nde 1 Mayıs kutlanacak

SONRAKİ HABER

Kocaeli’nde çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa