30 Nisan 2010 00:00

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Kayseri'de uzun yıllar sonra ilk defa sendika konfederasyonları 1 Mayıs'ı birlikte kutlayacak.

Paylaş

Kayseri'de uzun yıllar sonra ilk defa sendika konfederasyonları 1 Mayıs'ı birlikte kutlayacak. Hak-İş ve Memur-Sen'in çekilmesi üzerine DİSK, Türk-İş, KESK ve Kamu-Sen 1 Mayıs başvurusu yaptı. Mimar Sinan Parkı'nda saat 13'te başlayacak olan kutlamalara, kurumlar kendi binalarının önünden yürüyüşle katılacak. Eğitim-Sen Sivas Caddesi'nden, Ses Düvenönü'nden, Disk ve İşçinin Gündemi gazetesi okurları Merkez Postane Önünden, Alevi Kültür Merkezi dernek binası önünden, EMEP ve öğrenciler ise Yoğunburç Kavşağı'ndan yürüyecek.
Ordu’da 1 Mayıs; Türk-İş, KESK ve Kamu-Sen tarafından kutlanacak. Eylem belediye önünde 12.00-15.00 arsında yapılacak. Konfederasyon yöneticileri bugün bildiri dağıtımı yaparak halkı 1 Mayıs’a çağıracaklar. Emek Partisi de bugün Sırrıpaşa Caddesi’nde 1 Mayıs’a çağrı amacıyla stant açacak.
Muğla’da da çalışmalar sürüyor. 1 Mayıs’ta Kışla Park’ta toplanacak olan emekçiler, buradan eski garaja kadar yürüyecekler. T. Maden-İş ve Tes-İş ise önceki yıllarda olduğu gibi yine İzmir’e gitme kararı aldı.
Çaycumalı emekçiler ise önce ilçede kutlama yapıp daha sonra Zonguldak’ta yapılacak mitinge katılacak. 1 Mayıs’ta saat 11.30’da Çaycuma Çarşı Meydanı’nda yapılacak kutlama, Türk-İş ve KESK’e bağlı sendikaların Çaycuma’da bulunan şube ve temsilcilikleri tarafından gerçekleştirilecek. Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, “TTK’nın kapatılması ve tasfiyesi anlamına gelen ÇATES’in özelleştirilmek istenmesine karşı, Zonguldak Demokrasi Platformu tarafından Zonguldak’ta kutlanacak olan 1 Mayıs’a güçlü bir şekilde katılacağız. Çaycuma halkını, Çaycuma Çarşı Meydanı ve Zonguldak’taki 1 Mayıs kutlamalarına çağırıyoruz” dedi.
Kocaeli Emek Gençliği, yaptığı etkinliklerle ilde yapılacak 1 Mayıs’a çağrı yaptı. Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Fakültesi’nde yemekhane önünde yapılan etkinlikte fotoğraf sergisi açıldı, üniversite öğrencilerinin sorunlarını anlatan tiyatro gösterimi yapıldı ve bildiri dağıtıldı.
1 Mayıs Sinop'ta DİSK, KESK,Türk-İş tarafından kutlanacak. Emekçiler eski garajda toplanılıp Uğur Mumcu Meydanı'na yürüyecekler.
Bolu'da 10 yıldır sendikaların önderliğinde kutlanan 1 Mayıs, konfederasyonların sendikaları İstanbul'a çağırması nedeniyle bu yıl EMEP tarafından kutlanacak. Kardelen sinemaları önünde yapılacak 1 Mayıs kutlaması saat 14.00'da başlayacak. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Eş ve çocuklarıyla alanda olacaklar

SONRAKİ HABER

İzmir’de esnafa karanfil dağıttılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa