30 Nisan 2010 00:00

Eş ve çocuklarıyla alanda olacaklar

DİSK Genel-İş İzmir 3 No’lu Şube’nin örgütlü bulunduğu Karabağlar İZSU Şantiyesi’nde dün sabah 1 Mayıs gündemli bir toplantı yapıldı.

Paylaş

DİSK Genel-İş İzmir 3 No’lu Şube’nin örgütlü bulunduğu Karabağlar İZSU Şantiyesi’nde dün sabah 1 Mayıs gündemli bir toplantı yapıldı. Şube Başkanı Cafer Konca ve şube yöneticileriyle işyeri temsilcileri ve işçilerin katıldığı toplantıda, 1 Mayıs’ın tarihçesi ile anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.
Genel-İş 3 No’lu Şube Başkanı Cafer Konca, Türkiye’de işçi sınıfının haklarının bir bir elinden alındığını ve artık kaybedecek fazla bir şeyi kalmadığını ifade ederek, bu nedenle 1 Mayıs’a katılıp talepleri güçlü bir şekilde haykırmak gerektiğini belirtti. Toplantının ardından görüştüğümüz işçiler de, güvenceli çalışma için eş ve çocukları hatta mahalledeki komşularıyla alanda olacaklarını belirttiler.
İşçilerden Yusuf Bozkurt, 1 Mayıs’ın işçilerin bayramı olduğunu belirterek, “Bütün haklarımızı talep etmemiz, antidemokratik uygulamaları dile getirmemiz lazım. Kıdem tazminatının özellikle dile getirilmesi lazım. Oraya eşlerimiz, çocuklarımız ve mahallede örgütlenerek geniş çaplı katılmak için uğraşacağız” dedi. Savaş Mercan isimli işçi de, 1 Mayıs’ın tatil edilmesini çok olumlu bulduğunu belirterek, “Çok mutluyuz, sağ olsun işçi kardeşlerimiz. Hep beraber bu mücadeleyi kazandık” dedi. Daha da güzel gelişmeler olacağına inandığını dile getiren Mercan, “Bu 1 Mayıs’ın daha birlik içinde, tek yumruk, tek vücut, kardeşlik içinde, bayram havasında geçeceğini düşünüyorum” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

TEK-EL OLACAKLAR

SONRAKİ HABER

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...