30 Nisan 2010 00:00

40 yaş mağdurları AKP’ye yürüdü

Mersin Toros Devlet Hastanesi’nde çalışırken 40 yaşını doldurdukları için işten atılan temizlik işçilerinin mücadelesi devam ediyor.

Paylaş

Mersin Toros Devlet Hastanesi’nde çalışırken 40 yaşını doldurdukları için işten atılan temizlik işçilerinin mücadelesi devam ediyor. İşçiler ve kitle örgütleri, Yargıtay’ın işe iade kararı vermesine rağmen kararı uygulamayan hastane yönetimi ve taşeron şirkete karşı eylemlerini sürdürüyor. Taleplerini 1 Mayıs’ta da dile getirecek olan 40 yaş mağdurları, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleriyle birlikte AKP il binasına yürüdü.
“İşte Adalet, İşte Kalkınma, 40 Yaşında İşten Atılma, Yargı Kararını Hiçe Sayma” pankartı taşıyan işçiler, AKP il binasına geldiklerinde “İşte burası hırsız yuvası” sloganını attı. SES Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, işçileri işe almayan hastane yönetimi ve taşeron firma gibi Mersin valisi ve il sağlık müdürünün de suçlu olduğunu söyledi. KESK Dönem Sözcüsü Yusuf Kaya ise AKP’nin, sözde açılımlarla halkı oyalarken diğer yandan işçileri, emekçileri, gençleri ve kadınları işsiz bıraktığını söyledi. (Mersin/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Tek suçu sendikalı olmak

SONRAKİ HABER

Hakkını isteyen işçiye dayak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...