01 Mayıs 2010 00:00

Başbuğ’la ilgili iddia Ankara’yı karıştırdı!

İLKER Başbuğ hakkında ortaya atılan iddia, gündemi sarstı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un, 29 Nisan 2010 tarihi itibariyle görev süresini doldurduğu iddia ediliyor.İLKER Başbuğ hakkında ortaya atılan iddia, gündemi sarstı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un, 29 Nisan 2010 tarihi itibariyle görev süresini doldurduğu iddia ediliyor.

Paylaş

İLKER Başbuğ hakkında ortaya atılan iddia, gündemi sarstı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un, 29 Nisan 2010 tarihi itibariyle görev süresini doldurduğu iddia ediliyor.
Başbuğ’un, önceki gün itibariyle 67 yaşını doldurduğu için doğrudan emekliye ayrılması gerektiği belirtiliyor. Yaş haddi Askeri Personel Kanunu’nda ayrıca düzenlenen Başbuğ’un, Emekli Sandığı Kanunu’nun diğer askerler için uygulanan “1 Eylül” istinasına tabi olmadığı ortaya çıktı.
Bu iddia, Bugün gazetesinin sürmanşetinde yer aldı. Güngör Ergün’ün haberine göre Başbuğ’un görevi devredeceği güne kadar yapacağı işlemler, sıkıntılı hale geliyor. Habere göre uzmanlar, Askeri Şûra’da emekliye ayrılan ve atanan personelin “O tarihte Genelkurmay başkanlığı sıfatı kalmamıştır” diyerek dava açması ve kazanması halinde, büyük bir kaos olabileceğine dikkat çekiliyor. TSK Personel Kanunu’nda Genelkurmay Başkanlığı’nın boşalması halinde, en geç 45 gün içinde yeni atama yapılması gerektiği de vurgulanıyor. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

HAYAT YAZILARI

SONRAKİ HABER

Amerika’dan yüz bulamayan Ergenekoncular sanık oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...