02 Mayıs 2010 00:00

Dersim’de çatışma: 4 asker yaşamını yitirdi

DERSİM’in Nazımiye Sarıyayla Jandarma Karakolu’na önceki gece geç saatlerde kalabalık bir grup HPG’li tarafından saldırı düzenlendi.

Paylaş

DERSİM’in Nazımiye Sarıyayla Jandarma Karakolu’na önceki gece geç saatlerde kalabalık bir grup HPG’li tarafından saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada 4 asker yaşamını yitirdi, 7 asker yaralandı. Çatışmanın ardından bölgeye çok sayıda askeri birlik ve özel harekat timleri sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre; Bingöl il sınırına yakın noktada bulunan Sarıyayla Jandarma Karakolu’na gece 01.00 sıralarında kalabalık bir HPG’li grup tarafından saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada 1 astsubay, 1 uzman çavuş ve 2 er yaşamını yitirirken, 1 astsubay, 1 uzman çavuş ve 5 er de yaralandı. Yaralanan askerler helikopterle Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, durumu ağır olan iki asker Elazığ’a sevk edildi.
Yaklaşık 6 saat süren çatışma bölgesine İl Jandarma Komutanlığı’ndan kalkan helikopterlerle havadan, karadan da zırhlı araçlarla asker sevkiyatı yapıldı. Gece boyu kobralar çatışma bölgesini bombaladı. Dün sabah saat 06.00 sıralarında çatışmanın sona erdiği konusunda bilgiler gelirken, bölgeye çok sayıda asker sevk edildi.
ÇUKURCA’DA PATLAMA
Hakkari’nin Çukurca ilçesi kırsalında başlatılan operasyon sırasında meydana gelen patlamada da bir asker yaşamını yitirdi. Alınan bilgiye göre, Kavuşak bölgesinde meydana gelen patlamada yaşamını yitiren askerin cenazesi Hakkari Askeri Hastanesi morguna kaldırıldı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

İZLENİM

SONRAKİ HABER

Çocuklara hücre cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...