03 Mayıs 2010 00:00

TUHAD-DER hasta tutuklular için yürüyecek

TUHAD-DER, son dönemlerde cezaevlerinde artan ölümlere dikkat çekmek amacıyla bugün Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne yürüyüş düzenleyecek.

Paylaş

TUHAD-DER, son dönemlerde cezaevlerinde artan ölümlere dikkat çekmek amacıyla bugün Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne yürüyüş düzenleyecek.
Türkiye tarihinin en büyük doluluk oranının yaşandığı cezaevlerinde sorunların çözülmesi ve ölümcül hastalıklarla mücadele eden hasta tutukluların serbest bırakılması için TUHAD-DER, bugün Diyarbakır’da yürüyüş düzenleyecek. TUHAD-DER Başkanı Nimettulah Yürek, “Son 3 yılda 13 arkadaşımız hayatını kaybetti” dedi. Yürek, cezaevlerinde 400’ü aşkın hasta tutuklu bulunduğunu dile getirerek, 43’ünün sağlık durumunun ciddi olduğunu kaydetti. Yürek, bunların içinde de 13 tutuklunun kanser hastası olduğuna değinerek, D.Ü. Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yatan Abdullah Demirbaş’ın durumun da ağır olduğunu hatırlattı. “Hastaların dışarı çıkarılıp bir an önce tedavi edilmesi gerekir. Halkımıza çağrımız, tutuklulara sahip çıkmaları ve yürüyüşe katılmalarıdır” dedi. Yürüyüş bugün saat 12.00’de BDP il binası önünden başlayacak. (DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

Lice’de bir asteğmen yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

İZLENİM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...