04 Mayıs 2010 00:00

Ç.ܒde paralı şenlik var!

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) bahar şenliklerinin 6.sı başladı. 3-8 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan şenlikler de popüler sanatçıların konserleri ve sportif etkinlikler yer alacak.

Paylaş

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) bahar şenliklerinin 6.sı başladı. 3-8 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan şenlikler de popüler sanatçıların konserleri ve sportif etkinlikler yer alacak. Gerçeklerden soyutlanmış bir program içeren şenliklere yüksek miktarda gelir aktarılıyor. Onlarca sponsor ise reklam karşılığında etkinliklerde yer alıyor. Kimi öğrenciler bunun şenlik kalitesini yükselteceğini iddia etse de genel olarak şenliklerden kazanç sağlama amacı eleştiriliyor.
Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Hatice Türkgüzel, daha önce Selçuk Üniversitesi’nde olduğunu belirterek, “Orada şenlikler güzel olurdu. Birçok sanatçı katılırdı. Şenlikler orda organizasyon şirketi tarafından yapılıyordu ama amaç para kazanmak değildi” dedi.. Öğrencilerden para alınmadığını, ailelerin bile katılabildiğini söyleyen Türkgüzel, “Ç.ܒye geldiğimde şenliklerin daha iyi olacağını düşünüyordum ama böyle olmadığını bu yıl gördüm” diye konuştu. Şenliklerden kazanç sağlama amacı güdülmesini eleştiren Türkgüzel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Oysa şenlikler öğrenciye ücretsiz olmalı. Bu konuda internette bir site oluşturdum ve 3000 kişiye ulaştım hepsi şenliklerin istediğimiz gibi geçmesini istiyor ancak rektörlük bu yıl şirketle 2 ay önceden anlaşmış, yapacak bir şey yokmuş. Sitedekiler şenlikleri protesto etmek için konserlere gitmemeyi tasarlamıştı ancak sonradan vazgeçildi.”
Trükgüzel son olarak, şenliklerin olduğu hafta ders işlenmemesi gerektiğin sözlerine ekledi.
Daha önce şenliklerin öğrenci grupları tarafından yapıldığını söyleyen İİBF’den bir öğrenci ise organizasyon şirketi tarafından yapıldığında menajerlere daha kolay ulaşıldığını ve daha kaliteli sanatçıların katıldığını iddia etti.
Şenliklerin kendisine hitap etmediğini söyleyen bir öğrenci de “Sadece konserlere katılacağım. Burası panayır alanı gibi olmamalı, şenlikte öğrencilere yoz bir kültür aşılanıyor. Orada kazanılan paralar bize dönmüyor, tam tersi harcanan paralar bizden çıkıyor” dedi.
(Adana/EVRENSEL)
Deniz Bilgin - Sibel Aslazi
ÖNCEKİ HABER

Yüksekova’da çocuk olmak zor

SONRAKİ HABER

İstifa ettirildi, parası da verilmedi, bayıldı, borç alarak memleketine dönebildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...