04 Mayıs 2010 00:00

Tur operatörleri Diyarbakır’da

HÜKÜMETİN “marka kent” projesine dahil etmediği Diyarbakır’ın, tarihi ve turistik yönünün daha iyi ...

Paylaş

HÜKÜMETİN “marka kent” projesine dahil etmediği Diyarbakır’ın, tarihi ve turistik yönünün daha iyi tanıtımı için 100 tur operatörü Büyükşehir Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Diyarbakır’a davet edildi. 3 gün Diyarbakır’da ağırlanan operatörlere, tarihi ve turistik doku tanıtılarak, öneri ve görüşleri alındı, destek istendi.
Büyükşehir Belediyesi ve Diyarbakır Ticaret Odası öncülüğünde 23 kurumun oluşturduğu Turizm Platformu Türkiye ve dışarıyla bağlantılı turlar düzenleyen 100 turizm operatörünü Diyarbakır’a davet etti. Cumartesi günü Diyarbakır’a gelen tur operatörleri için pazar günü kentte bir tanıtım gezisi düzenlendi. Akşam saatlerinde Dengbejler Divanı’na gelen tur operatörleri, ünlü moda tasarımcısı Cemil İpekçi’nin “ipek puşi” defilesi izledi. Ziyaret kapsamında Diyarbakır’ı tarihi ve turistik açıdan masaya yatıran bir konferans düzenlendi. Konferansta, atılması gereken adımlar, çalışmalar ve tanıtım stratejileri üzerinde tartışmalar yürütüldü.
Referans gazetesinin haberine göre Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye Turizm Stratejisi 2023 Eylem Planı çerçevesinde sürdürdüğü Marka Kent Projesi’nde kültür turizminin canlandırılması amacıyla Adıyaman, Amasya, Bursa, Edirne, Antep, Hatay, Kars, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Nevşehir, Sivas, Urfa ve Trabzon seçildi.
Bakanlık, bu seçimde kültürel ve tarihi geçmişin kıstas alındığını söylerken, her bir şehre en az 50 milyon TL yatırım yapılacağını kaydetti. Söz konusu kıstasları en az adı geçen kentler kadar barındıran Diyarbakır’ın neden bu kapsama alınmadığı bilinmiyor. Bakanlık bir açıklama yapmazken, Belediye’nin kentin, “Marka Kentler” arasına alınması için bakanlığa bir dosya verdiği öğrenildi. (Diyarbakır/EVRENSEL)



Hüseyin Deniz
ÖNCEKİ HABER

Hasta ve çocuk tutuklulara özgürlük!

SONRAKİ HABER

Hakim, Fevzi Çakmak’ın Kürt raporunu istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...