04 Mayıs 2010 00:00

Aşk bir Cumhuriyet iki

FORBES dergisi mayıs sayısında Türkiye’de 2009’un ‘en çok kazanan yazarlar’ listesini açıkladı.

Paylaş

FORBES dergisi mayıs sayısında Türkiye’de 2009’un ‘en çok kazanan yazarlar’ listesini açıkladı. Kitapları 522 bin satan ve 2 milyon TL kazanan Elif Şafak listenin birincisi. İkinci sırada Turgut Özakman yer alırken, onun ardından Ayşe Kulin geliyor.
Elif Şafak’ın son kitabı Aşk pembe renkli baskısının ardından “erkekler pembe kapaklı bir kitapla dolaşmaktan çekiniyorlar” denilerek erkeklerin “kolaylıkla taşıyabileceği” kül renkli Aşk’lar da raflarda yerlerini almıştı. En çok kazandıran kitaplar listesinin ilk sırası, hep büyük reklam kampanyalarıyla kitlelere tanıtılan kitaplardan oluşuyor.
En çok kazandıran kitap Aşk, Mevlana ve Şems’in ana karakterlerini oluşturduğu maneviyatçı bir aşka güzelleme, Turgut Özakman’ın “Türk Mucizesi-Cumhuriyet” ise “Şu Çılgın Türkler”in bıraktığı yerden devam eden bir milliyetçi Cumhuriyet övgüsü olarak yorumlanmıştı. En çok kazanan yazarların listesinin üçünsü sırasında yer alan Ayşe Kulin 2009 yılında iki kitap yayınlamıştı. Bunlardan biri bir derleme, “Taş Duvar Açık Pencere”, diğeri ise Türkan Saylan’ın hayatını anlatan “Türkan” isimli biyografik roman.
En çok kazanan yazarlar listesindeki 20 yazar şöyle sıralanıyor:
1- Elif Şafak / Doğan Kitap, 2- Turgut Özakman / Bilgi Yayınevi, 3- Ayşe Kulin / Everest Yayınları, 4- Orhan Pamuk / İletişim Yayınları, 5- Canan Tan / Altın Kitaplar, 6- Soner Yalçın / Doğan Kitap, 7- Ahmet Ümit / Doğan Kitap, 8- Nermin Bezmen / Doğan Kitap, 9- Zülfü Livaneli / Remzi Kitabevi, 10- Mümin Sekman / Alfa Kitabevi, 11- Üstün Dökmen / Remzi Kitabevi, 12- İskender Pala / Kapı Yayınları, 13- Emin Çölaşan / Bilgi Yayınevi, 14- Vedat Türkali / Turkuvaz Yayınları, 15- Nihat Genç / Cadde Yayınları, 16- Saygı Öztürk / Doğan Kitap, 17- Buket Uzuner / Turkuvaz Yayınları, 18- Yazgülü Aldoğan / Alfa Yayınları, 19- Hande Altaylı / Remzi Kitabevi, 20- Hamdi Koç / Doğan Kitap. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

zama zingo

SONRAKİ HABER

GERÇEĞİN GÖZÜYLE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...