05 Mayıs 2010 00:00

Vartolular İzmir pikniğinde buluştu

UZUN zamandır İzmir’de çeşitli çalışmalarla bir araya gelip dernek kuran Vartolular, Efeoğlu piknik alanında dostluk ...

Paylaş

UZUN zamandır İzmir’de çeşitli çalışmalarla bir araya gelip dernek kuran Vartolular, Efeoğlu piknik alanında dostluk ve dayanışma pikniği düzenlediler. İzmir’in bütün ilçelerinden ve yaklaşık on dört mahallesinden kaldırılan otobüsler ve 200 dolayında araçla yaklaşık iki bin Vartolunun katıldığı piknikte Vartolu sanatçılar, şair ve yazarların da bulunması katılanlara ayrı bir coşku kattı.
Açılış konuşmasını yapan Varto-Der Başkanı Hıdır Turan, bütün olumsuzluklara rağmen böylesi bir buluşmada bir arada olmaktan onur ve gurur duyduklarını söyledi. İşsizlik ve ekonomik nedenlerden dolayı piknikte bulunamayan tüm Vartoluların durumunu anladıklarını daha sonraki etkinliklerde onlarla beraber olmayı umut ettiklerini söyleyen Turan, derneğe ve yönetim kuruluna çalışmalarından dolayı başarılar diledi. Varto-Der olarak federasyonlaşma çalışmaları içerisinde olduklarını belirten Turan’ın konuşmasının ardından davul ve zurna eşliğinde halaylar çekildi.
Pikniğe Çiğli Belediye Meclis Üyesi Önder Özdemir, Vartolu Şair Ali Şeker, Çetin Akgül, Yazar Ali Şenel ve Vartolu Sanatçılar Kemal Öner, Çiğdem Taş, Hasan Karakaya, Serdar Sefiloğlu, Grup Sönmez Kardeşler ve Baran Tuncel müzik ziyafetleriyle katkı sundu.
Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Taş’la yaptığımız görüşmede Türkiye’nin çeşitli şehirlerine dağılmış durumda olan Vartoluların bulundukları illerde kurdukları 11 dernek aracılığıyla federasyonlaşma çalışmalarının olduğunu ve bu çalışmalarının sonuna yaklaştıklarını söyledi..
Yine dernek yöneticilerinden Barış Ballıkaya da, birlik, beraberlik, kültürel ve örgütsel dayanışmanın daha da büyüyebilmesi için böyle bir araya gelişleri önemsediklerini belirterek, “Toplumumuzda kaybolmaya yüz tutmuş sosyal dokuyu tekrar kazanmak ve aramızdaki yardımlaşma, dayanışma paylaşma kültürünü geliştirerek üyelerimize ekonomik ve kültürel yardımlarda bulunmak gibi düşüncelerimiz var” dedi. (İzmir/EVRENSEL)


İŞSİZLİKLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR YAPILMALI

Remzi Turan (Jeoloji Mühendisi): Vartolu hemşehrilerimizle bir arada olmak kaynaşmak bizi mutlu ediyor. Sivil toplum örgütlerinin görevi ve tavrı emekten yana ve toplumsal sorunlara duyarlı olmalı ve halkı kendi sorunları etrafında bir araya getirmeli diye düşünüyorum ve böylesi bir araya gelişleri her fırsatta yapmalıyız diye düşünüyorum.
Ali Birsin (Parkbahçe Taşeron İşçisi): 20 yıldır göremediğim dostlarımı burada görme fırsatı buldum, çok sevinçliyim. Dernek yöneticilerine bir öneride bulunmak istiyorum. Bugün burada da gördük ki işsizlikten dolayı gelemeyen ailelerimiz oldu. İşsizlik hepimizin sorunu, derneğimizin işsizlikle ilgili çalışmalarının olması gerektiğini düşünüyorum.
Hasan Balteke (Emekli Öğretmen): Bir araya gelmek ortak değerleri paylaşmak ve yeniden yeşertmek, sosyal yardımlaşma ve dayanışma duygusunu güçlendirmek adına çok anlamlı bulduğum örnek bir buluşma oldu. Yoğun geçen hayat şartları arasında, bir gün de olsa ülke sorunlarından uzaklaşıp, birlikte aynı kültürü paylaşan dostlarımızla bir arada olmak çok güzel. Ülkeyi yöneten siyasiler yüzünden kırmızı ete hasret kaldık yani kısacası zenginin fakirden haberi yok. Halkın yüzde 90’ı fakirleşiyor, yanı sıra baskılar artıyor kısacası böylesi bir ülkede örgütlü bir toplum olamaz isek ortak değerlerimizi ve sosyal dayanışmamızı her geçen gün kaybederiz bu da bizleri yönetenlerin işine gelir. Bizler artık siyasi iktidarlara güvenmiyoruz çünkü yönetemiyorlar. İşçileri düşünmeyenlere, yoksulları düşünmeyenlere neden güvenelim ki. Artık taraf olmalıyız.
Hasan Turan (Öğretmen): Birlik, beraberlik, dayanışma ve sosyal yardımlaşma duygularımızın gelişmesi, toplumun kaynaşması açısından böylesi organizasyonlar çok önemlidir.
Bayram Akgül
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

Kenan Mak anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...