05 Mayıs 2010 00:00

KANSER OLMAK İSTEMİYORUZ

KARŞIYAKA Mustafa Kemal Mahallesi’nde oturanlar her geçen gün sayıları artan baz istasyonları nedeniyle huzursuz günler geçiriyorlar.

Paylaş

KARŞIYAKA Mustafa Kemal Mahallesi’nde oturanlar her geçen gün sayıları artan baz istasyonları nedeniyle huzursuz günler geçiriyorlar. Mustafa Kemal, Evka-2 ile Cumhuriyet Mahallesi arasında, Evka- 2’nin devamı olarak son yıllarda yapılaşan bir mahalle.
Mahallede bulunan Ali Kaya İlköğretim Okulu’nun çevresine geçtiğimiz 3-4 ay içinde tam üç adet baz istasyonu dikildi. İstasyonun dikildiği yerler Karşıyaka Belediyesi’ne ait ve imar planında yeşil alan olarak görünüyor. Okula 100, sitelere 50 metre mesafede olan istasyonun hemen yakınında çocuk parkı var. Baz istasyonu kurulurken çevredekilere, “Trafo yapılıyor”, “Elektrik hatlarını güçlendiriyoruz” gibi yanlış bilgiler verilmiş. Bir gece geç saatlerde baz istasyonu polis korumasında yerleştirilmiş ve çalıştırılmış.
MÜHÜRLENMESİ YETERLİ DEĞİL
Esin Sitesi ve diğer sitelerde yaşayanlar bu baz istasyonlarını istemiyorlar. Bu nedenle de sürekli eylem yapıyorlar. Karşıyaka Belediyesi yetkilileri ile görüşmelerinde önce, “Büyükşehir Belediye Meclisi kabul etmiş, biz bir şey yapamayız” yanıtını almışlar. Tepkilerin büyümesi üzerine 2 Mayıs günü Karşıyaka Belediyesi istasyonu mühürlemiş. Ancak, bu mühürlere rağmen mahalleliler istasyonun çalışmakta olduğunu düşünüyorlar ve tamamen sökülüp götürülünceye kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtiyorlar. İmza kampanyası başlatan mahalleli önceki gün de basın açıklaması düzenleyerek seslerini duyurmaya çalıştı. Basın açıklamasını okuyan Ali Kaya İlköğretim Okulu Öğrencisi Seçil Uğur, sağlığa zararları dünya sağlık örgütleri tarafından tescil edilen baz istasyonlarını mahallelerinde ve okullarının yakınında istemediklerini belirtti. “Tahammülümüzün sınırlı olduğunun bilinmesi gerekir” denilen basın açıklamasında istasyonların derhal sökülmesi istendi.
‘BAZ DEĞİL OYUN ALANI İSTİYORUZ’
Esin Sitesi Başkanı İsmail Demirtaş, baz istasyonlarının zararlarını bütün dünya bildiği halde yerel yöneticilerin kavramadığını söyleyerek, “Okulumuz bir tane, lisemiz yok, otobüsümüz doğru düzgün çalışmıyor, sağlık ocağımız yok ama üç tane baz istasyonumuz var” dedi. Demirtaş, mahallede bir olay olduğu zaman haberi olmayan polisin baz istasyonu kurulurken bütün gece nöbet tuttuğunu belirterek eleştiride bulundu. Mahalle Sakinlerinden Oylum Güleç de burasının çocukları için oyun alanı olmasını beklerken karşılarına baz istasyonu dikilmesine çok öfkeli. “Baz istasyonu mühürlenmiş görünüyor ama biz çalıştığını biliyoruz” diyor ve tamamen sökülmesini istiyor. Okulun öğrencileri ve kadınların katılımıyla gerçekleştirilen basın açıklaması, “Kanser olmak istemiyoruz”, “Baz istasyonu istemiyoruz”, “Susma, sustukça sıra sana gelecek” ve “Sağlığımız satılık değil” sloganlarıyla sona erdi.
Neşe Dilek
ÖNCEKİ HABER

Bu dert insanı verem eder

SONRAKİ HABER

216 sanıkla basın özgürlüğü gününü ‘kutlamak’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa