05 Mayıs 2010 00:00

Okulda polis terörü

POLİS, Mardin’de yine bir skandala imza attı. Mardin Milli Piyango Lisesi’ne giren polis, öğrencileri copladı ve kelepçeleyerek gözaltına aldı.

Paylaş

POLİS, Mardin’de yine bir skandala imza attı. Mardin Milli Piyango Lisesi’ne giren polis, öğrencileri copladı ve kelepçeleyerek gözaltına aldı.
Mardin Milli Piyangı Lisesi’nde daha önce yaşanan bir kavga üzerine okula gelen polisin, bazı öğrencileri gözaltına almak istemesi üzerine arbede yaşandı. Arbede sırasında polisin öğrencileri coplaması, okulun güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde polislerden birinin, okul bahçesinde havaya ateş açtığı da görülüyor.
Olaya karıştığı, polise direndiği iddia edilen ve arkadaşlarının gözü önünde kelepçelenen son sınıf öğrencisi 16 yaşındaki N.Ş, polis aracına bindirilmek istenirken bazı polisler tarafından yumruklandı. Gözaltına alınan öğrenciler, Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürülürken, öğrencilerin coplanmasını engellemek isteyen Beden Eğitimi Öğretmeni Fecdi K. da gözaltına alındı. Poliste ifadeleri alınan N.Ş. adlı öğrenci ile Fecdi K, daha sonra polisler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Polislerin darp ettiği öğrenci ve öğretmen iş göremez raporu aldı. Çevik Kuvvet polisinin de müdahale etmek zorunda kaldığı olaya karışan öğrencileri sınıflara çıkarak tek tek coplayarak toplayan polislere, öğretmenler de tepki gösterdi. (MARDİN)
ÖNCEKİ HABER

Ovacık’ta 15 kişilik işe 150 başvuru

SONRAKİ HABER

Çocuk koğuşunda kötü koşullara isyan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...