05 Mayıs 2010 00:00

Botero Pera’ya konuk

KOLOMBİYALI Efsane Ressam Fernando Botero 18 Temmuz’a kadar Pera’da. Dünya resim sanatının yaşayan en büyük...

Paylaş

KOLOMBİYALI Efsane Ressam Fernando Botero 18 Temmuz’a kadar Pera’da. Dünya resim sanatının yaşayan en büyük ustalarından sayılan Fernando Botero ve eşi Yunanlı Sanatçı Sophia Vari, Suna ve İnan Kıraç Vakfının davetlisi olarak Türkiye’ye geldi..
Fernando Botero’nun, 64 yapıttan oluşan geniş kapsamlı Sergisi Türkiyeli sanatseverlerle ilk kez buluşuyor. Botero’nun bu sergisi, sirk, boğa güreşi, Latin Amerika halkı, Latin Amerika yaşamı, ölü boğalar ve sanat tarihinin geçmiş ustalarından uyarlamaları kapsayan altı bölümden oluşuyor.
BOTERO’NUN GÖZÜNDEN EBU GARİP
Abartı ve fantastik olana eğilimli Latin Amerika kültürü kökeni ile Avrupa kültürünü olağanüstü şekilde birleştirerek resimlerine karakteristik bir özellik katan, 1932 Kolombiya doğumlu Fernando Botero, uzun yıllardır New York’ta ve Avrupa’da yaşamasına rağmen Latin Amerikalı ruhunda hiçbir şeyin değişmediğini, ülkesiyle bütünleşmiş biri olduğunu ifade ediyor.
Sanat çevrelerinde şişman, varlıklı insan figürlerini konu ettiği resimlerle tanınan Kolombiyalı ressam, politik tavrını Irak’taki Ebu Gureyb Cezaevi’nde yaşanan işkence ve taciz olaylarını tuvaline yansıtarak da göstermişti. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Siyanürcü şirket bakalım şimdi ne yapacak?

SONRAKİ HABER

GÖZLEMEVİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...